Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 24 av 73 produkter
1
...
4

Svensk kaffetradition går tillbaka ända till 1600-talet. Sättet på vilket vi dricker vårt kaffe har dock förändrats över tid, liksom utseendet på kaffeservisen. Till exempel så blev kaffemuggarna större när det blev populärt att dricka café latte under 1990–talet. I dag är det inte ovanligt att man i hemmet har både traditionella kaffekoppar, lattemuggar och mindre koppar för exempelvis espresso.

Njut av ditt morgonkaffe i en ny mugg eller kopp

  • Vilket porslin är bäst för kaffekoppar?

    Det klassiskt vita porslin som man förknippar med kaffeservisen är ett så kallat fältspatporslin. Det är ett mycket hållbart porslin som passar utmärkt till vardags eftersom det tål att diskas i maskin. Det går även att värma kaffet i mikrovågsugnen om koppen är tillverkad av fältspatporslin. Var försiktig bara om det har dekor eller glasyr. En annan typ av porslin är benporslin som har en lite lyxigare känsla. Benporslin är mycket tunnare än fältspatporslin.
  • Vad ingår i en kaffeservis?

    I en kaffeservis ingår normalt sett kaffemuggar och kaffefat. Hos oss på Furniturebox kan du köpa serviser som har fyra, sex eller tolv delar. Visst är det en speciell känsla att duka fint till fikastunden med matchande fat och koppar!
  • Vad ska jag tänka på om jag köper en kaffemugg med dekor?

    Om du har köpt en servis som har en guld- eller silverkant så bör du inte värma den i mikron. Ett annat tips är att vara försiktig med äldre serviser. Äldre serviser är ofta ömtåliga och klarar inte alltid maskindisk. Nytillverkade kaffemuggar tål för det mesta att diskas i maskin. Fråga gärna oss på Furniturebox om du är osäker.