Kassa
0 varor. Totalt 0 kr
Varukorg
0
Över 400 000 nöjda kunder
fri frakt
ÖPPET KÖP 365 DAGAR

Schäslong

Filter

En schäslong är en vacker och praktisk möbel som kan placeras var än man vill ha lite extra sittplats. Man kan vanligtvis använda möbeln som en soffa för två eller tre personer. Den är även praktisk att använda som en liggfåtölj för en.

Schäslong är en klassisk möbel

En schäslong kommer från den franska benämningen chaise longue, vilket betyder vilstol. Denna typ av stol är tillverkad för att man ska kunna sträcka ut benen när man sitter. Schäslongen är vanligtvis stoppad, men det finns även varianter som har lösa dynor. Detta är en klassisk möbel som passar i många olika rum, som vardagsrummet, sovrummet eller kanske hallen. Många väljer att köpa schäslong istället för en läsfåtölj, eftersom det är riktigt bekvämt att kunna lägga upp benen och fötterna. Om du vill ha en möbel med ett klassiskt utseende som inte tar upp jättemycket plats kan detta vara rätt typ av möbel för dig. Det finns både små och stora schäslonger vilket gör att du kan hitta en som passar perfekt in i ditt hem och det rum du vill placera den i.

Att köpa rätt schäslong

När du ska köpa en schäslong online finns det ofta många olika färger och former att välja mellan och utbudet är vanligtvis större än det du kan hitta i lokala möbelbutiker. Det är viktigt att du kollar upp alla mått ordentligt när du köper din schäslong på nätet, speciellt eftersom du inte kan använda dig av ditt ögonmått på samma sätt som när du ser möbeln i verkligheten. Du hittar alla mått på möbeln i varje produktbeskrivning. Jämför sedan dessa mått med det utrymme där du vill placera din möbel för att verkligen se till att den passar. Glöm inte att även lägga märke till hur hög eller låg den är, för det kan påverka hur bekvämt det är för dig att sätta dig och ta dig upp ur schäslongen.

Vanliga frågor om schäslong

Varför inte välja en liten soffa istället?

Även om man givetvis kan välja att köpa en liten soffa istället för denna möbel så har en schäslong många fördelar. Denna möbel har en mer avskalad design än de flesta soffor har och dessutom är den tillverkad för att man ska sträcka ut sig på den, medan en soffa är designad främst för sittplatser. En prisvärd schäslong skapar ett sofistikerad intryck där den placeras, och tack vare att det är en smal möbel kan man få plats med den i många olika utrymmen och rum. En liten soffa eller en fåtölj kan också vara fint att inreda med, men det går ofta inte att jämföra med den här typen av möbel när det kommer till stil.

Är en schäslong samma sak som en divan?

En schäslong är en slags lång vilsoffa som har en karm vid ena änden som fungerar som ett bekvämt ryggstöd. En divan är också en lång vilsoffa, men en traditionell divansoffa har inte ett fast ryggstöd utan istället lösa dynor eller kuddar. Idag är det dock vanligt att alla vilsoffor kallas för schäslonger och de flesta typer av denna möbel har idag ett fast ryggstöd snarare än lösa kuddar. En bekväm schäslong kan alltså vara samma typ av möbel som en komfortabel divansoffa, även om de traditionella möblerna såg lite annorlunda ut.

Hur sköter jag om min schäslong?

För att din nya möbel ska hålla sig fin och fräsch länge måste du sköta om den på rätt sätt. Det är materialet på möbeln som bestämmer vilken typ av skötsel den kräver. Är den tillverkad av tyg kan du till exempel behöva använda ett särskilt fläckborttagningsmedel för textilier. Det finns många olika sorter att välja mellan, så se till att välja ett rengöringsmedel som lämpar sig för möbelns textilklädsel. Vissa textilmöbler kan man bara kemtvätta, medan andra har avtagbar klädsel som går att rengöra i tvättmaskinen hemma. Har du en lädermöbel måste du också använda särskilda rengöringsmedel men vanliga fläckar kan du ofta få bort genom att använda en fuktig trasa.

Finns det några inredningstips?

Oavsett om du sätter din möbel i vardagsrummet, hallen eller sovrummet kan du skapa en välkomnande plats med din schäslong. Väljer du en riktigt färgstark variant kan det vara fint att sätta den framför en matchande eller kontrasterande fondvägg, för att förstärka intrycket av att detta är en plats för vila och avkoppling. Att sätta schäslongen framför en eller flera fina bokhyllor som är fyllda med riktigt bra böcker, tillsammans med en golvlampa och ett snyggt sidobord är perfekt för dig som vill skapa en läshörna. Lägg även ut en varm och skön filt för att göra det riktigt bekvämt.