Skippa sidhuvud och gå vidare.

Summer deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: 300OFF

Avslutas om:

Så väljer du soffa

För många är soffan den centrala platsen i hemmet. En plats där vänner och familj samlas. En plats att dricka eftermiddagskaffe och lösa korsord i. En plats att somna gott i till bruset av tv:n. Och när det handlar om en så betydelsefull möbel är det naturligtvis viktigt att det blir rätt. Vi på Furniturebox tycker att soffköpet är en viktig investering som är värd att tänka igenom. Här delar vi med oss av våra bästa tips för ett lyckat soffköp.

Hur ska soffan användas?

Hur din soffa kommer att användas är en tanke som är värdefull att ha i bakhuvudet när du beger dig ut i den härliga - men stora - soffdjungeln. Söker du en vacker soffa för utvalda tillfällen eller är siktet inställt på en slitstark trotjänare som kommer att användas varje dag av hela familjen? Tänk gärna också på hur många personer som soffan behöver rymma som mest. Om släkt och vänner ofta kommer på besök kanske en bäddsoffa är det bästa alternativet.

Stil

Dras du till okomplicerad design med rena linjer eller smälter ditt hjärta av en klassisk howardsoffas mjuka former? Alla har vi vår egen unika soffsmak, och det är bara du som vet hur det känns när en soffa är rätt för just dig. Soffor med generösa mått, låg rygg och breda armstöd har etablerat sig som favoriter hos många tack vare den höga mysfaktorn kombinerat med modern stil. Samtidigt är den klassiska retrosoffan lika aktuell nu som då. Med sina karakteristiska kännetecken, inte sällan i form av tygklädda knappar och ben i trä, blir den ett tidlöst inslag i hemmet och en snygg kontrast till modernare möbler.

Färg

En soffa i en vacker, stark kulör ger energi och kan förändra känslan i ett helt rum. På samma sätt lugnar en soffa i en dov ton ner och ger plats åt rummets övriga färger.

Är du en av dem som älskar inredning och ständigt förändrar ditt hem? En soffa i neutral nyans behöver vara allt annat än tråkig; den blir den perfekta stilkameleonten som när som helst kan förnyas med snygga prydnadskuddar och plädar.

Benen gör skillnad

Benen är kanske inte det första man tänker på när det gäller soffor, men faktum är att de utgör en stor del av helhetsintrycket. Förutom att utföra den uppenbara uppgiften, att fysiskt bära upp soffan, så är de oumbärliga stilkomplement. Om du någon gång har känt den där riktiga wow-känslan vid åsynen av en soffa så har antagligen benen varit med och spelat om inte en av huvudrollerna så åtminstone bästa biroll. Tack vare benen får soffan den där unika känslan och stilen som ibland kan vara svår att sätta fingret på.

Blänkande kromben sprider en elegant känsla och är helrätt för dig som vill ha en soffa som är både stilsäker och modern. Soffben i trä har även de sin alldeles unika charm, där naturmaterialets känsla får komma fram till fullo.

Ben med lite höjd ger ett fräscht, luftigt intryck medan lägre ben utstrålar avslappning och stabilitet. På många av våra soffor kan du själv välja vilka slags ben du vill ha.

Klädsel

Genom att välja en soffklädsel som passar ditt liv blir vardagen enklare och på köpet får du en soffa som håller sig fin länge.

  • Avtagbar klädsel
    Ska soffan vara en vacker inredningsdetalj eller kommer den användas varje dag av hela familjen i många år framöver? Med en avtagbar tygklädsel som enkelt tvättas i tvättmaskinen blir soffan fin igen på ett kick, även hos barnfamiljen.
  • Fläcktålig?
    När det kommer till färgen så syns fläckar mindre på mörka soffor än på ljusa, och allra minst fläckkänsliga är melerade soffor som har naturliga färgskiftningar.
  • Husdjur?
    Våra lurviga vänner må vara djupt älskade, men de har en tendens att gärna lämna små hårstrån efter sig både här och där. Att välja en soffklädsel i en närliggande nyans är oftast den ultimata lösningen för samtliga parter!

 

Vilken modell?

I vårt soffsortiment kan du välja och vraka bland hundratals olika modeller. Men vet du till exempel skillnaden mellan en divansoffa och en soffa med öppet slut? Här nedanför ger vi en snabb överblick av våra populäraste soffmodeller för att vidga dina soffvyer och underlätta letandet. Kanske får du en aha-upplevelse när du upptäcker att den perfekta soffmodellen för just dig faktiskt existerar?

Raka soffor

När man hör ordet "soffa" så tänker nog de allra flesta på den raka soffan – soffornas klassiska urtyp som är briljant i all sin enkelhet. Med sin raka form är den optimal att möblera med även för dig som bor litet.

Divansoffa & schäslong

En divansoffa har på höger eller vänster sida ett utstickande avslut i form av pall. Divanen erbjuder gott om plats att vila fötterna på samtidigt som den ger soffan en elegant look. Många av våra divansoffor har vändbar divan som du kan placera på vilken sida av soffan du vill.

L-soffor

L-soffan är formad som bokstaven L och har ett så kallat "öppet slut" på höger eller vänster sida. Till skillnad från divansoffans divan med armstöd så har L-soffan ett bekvämt ryggstöd som skapar en extra sittplats.Soffor med öppet slut ger hemmet ett luftig och skönt öppen känsla.

Hörnsoffor

Hörnsoffor är stora och rymliga och passar perfekt att sträcka ut sig i. Men låt inte namnet begränsa dig när du möblerar – hörnsoffan står även snyggt mitt i rummet intill en låg bokhyllla eller en snygg sideboard. Många av våra hörnsoffor är dessutom vändbara vilket betyder att du själv kan välja om den kortare delen ska vara på höger eller vänster sida.

U-soffor

En stor, inbjudande soffmodell som, precis som namnet antyder, har formen av ett U. Det här är den perfekta soffan för häng och avslappning - soffornas mysgigant skulle man kunna säga. Mellan divandelen och det öppna slutet skapas ett utrymme där soffbordet enkelt passas in. Snyggt och yteffektivt!

Modulsoffor

Kommer släkten ofta på besök, har du en växande familj eller vill du helt enkelt ha en soffa vars form går att uppdatera när andan faller på? Ta en titt på våra modulsoffor. En modulsoffa är uppbyggd av flera sammanfogade delar, så kallade moduler. Genom att kombinera delarna på olika sätt kan du förändra formen på din soffa och även bygga på den efter hand.

Med soffans funktion i åtanke blir vägen till drömsoffan både kortare och rakare. Att köpa soffa ska vara lustfyllt. Så kom ihåg att inte bara fokusera på vad du behöver - utan också vad du vill ha. Låt en blandning av magkänsla och logik visa vägen, och vi är säkra på att drömsoffan snart är din. Botanisera i vårt stora sortiment och hitta dina egna guldkorn!

Gå till vårt soffsortiment och hitta din favorit »