Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Sängguide

Efter en riktig god natts sömn möter vi dagen utsövda och fyllda av energi. Det är så vi vill att det alltid ska vara. Grundregeln är naturligtvis att se till att sova tillräckligt många timmar, men en förutsättning för hög sömnkvalitet är att vi sover i en bra säng. Därför är det viktigt att du väljer en säng som passar just dig och dina behov. Här finner du all information du kan tänkas behöva om våra sängar, från hur de är uppbyggda till vem de passar bäst.

 

Hur ska man tänka kring valet av säng?

Två personer med olika vikt kan uppleva samma säng på olika sätt. Därför är din vikt en betydelsefull faktor när du ska välja säng. Generellt kan man säga att en tyngre person kommer att uppleva en säng som lite mjukare än vad en lättare person gör, och vice versa. I vårt sängschema längre ner listar vi vilka av våra sängar som passar dig baserat på din vikt.

Alla har vi våra speciella liggställningar som vi instinktivt formar kroppen i när vi ska sova. Vilken sovtyp är du? Sängar med medelfast komfort passar de flesta sovtyper, men det kan ändå vara bra att ha i bakhuvudet hur just du brukar sova. Om du ofta sover på mage är det framför allt viktigt att du inte sover i en för mjuk säng. För magsovare passar ofta en medelfast till fast säng bäst, som motverkar att bröst och mage sjunker ner för mycket vilket kan ge problem med nacke och svank.

Om du gärna sover på sidan är det viktigt att höft och axlar tillåts sjunka ner i madrassen så att ryggraden skonas från onödig belastning. Då passar en medelfast till mjuk säng bra. För dig som sover på rygg är det skuldrorna och rumpan som behöver få sjunka ner. Även här passar sängar med medelfast komfort, som ger lagom följsamhet och anpassar sig efter kroppen.

Ett bra tips är att utgå från sängen som du har nu. Känns den lite för hård när du ligger på sidan? Prova då en mjukare säng! På samma sätt kan det vara dags att prova en fast eller medelfast säng om du känner att du sjunker ner för mycket i din nuvarande.

Håll stilen i sovrummet

Visst är sängen främst till för sovande, men för många av oss är det viktigt med en säng som är snygg också. För inte så längesedan var utbudet på sängmarknaden väldigt begränsat för den som ville ha en bra säng som samtidigt var estetiskt tilltalande. Numera går det, tack och lov, att hitta högkvalitativa sängar i alla möjliga fina färger och med olika design. Sängen har gått från att vara enbart en sovplats till att ta klivet in i inredningsvärldens finrum och bli en möbel med förmåga att sätta stilen i hela sovrummet. Det är vi glada för! På många av våra sängar kan du välja till en matchande sänggavel, nackkuddar och vilka ben sängen ska ha.

Sängtyper

Ramsäng

En ramsäng är en säng som består av en resårbotten. Denna kompletteras med en bäddmadrass för den slutgiltiga komforten. Ett perfekt alternativ för dig som vill ha hög sovkomfort till ett bra pris.

Kontinentalsängar

Kontinentalsängen är en säng för dig som vill ha extra god följsamhet och komfort. Underst består den av en sängbotten, som kan vara med eller utan fjädring. Ovanpå denna botten ligger mellanmadrassen – resårmadrassen - som ofta innehåller tygomslutna spiralfjädrar (så kallad pocketresår). Överst på kontinentalsängen ligger, precis som hos ramsängen, bäddmadrassen.

Många av våra kontinentalsängar har vändbar resårmadrass med en medelfast komfort på den ena sidan och fast komfort på den andra - perfekt om du och din partner väger olika eller om ni föredrar olika komfort.

Ställbar säng

En ställbar säng är ett lyxigt alternativ för dig som vill optimera hela din sängupplevelse, från det att du kryper ner under täcket på kvällen till uppvaknandet på morgonen. Modellens signum är att den kan anpassas helt och hållet efter hur just du vill ligga för stunden. Om du gillar att äta frukost, läsa eller titta på teve i sängen så kommer du garanterat älska en ställbar säng. Dessutom kan snarkningar dämpas av att ligga med huvudet högt om natten.

Vilken säng passar mig?

Här ser du hur våra sängar kan upplevas beroende på hur mycket du väger. Tänk på att upplevelsen är individuell och påverkas av hur du sover. Generellt rekommenderas en fastare komfort för magsovare och en mjukare komfort för sidosovare. Sover du på rygg eller varierar sovställning mycket rekommenderar vi en säng med mediumkomfort.

Vilken säng passar mig?

Här ser du hur våra sängar kan upplevas beroende på hur mycket du väger. Tänk på att upplevelsen är individuell och påverkas av hur du sover. Generellt rekommenderas en fastare komfort för magsovare och en mjukare komfort för sidosovare. Sover du på rygg eller varierar sovställning mycket rekommenderar vi en säng med mediumkomfort.

Våra ramsängar

Supreme

- Bonell/pocket-fjädring för hög komfort och behaglig följsamhet.
- Resårbotten: dubbelfjädrande bonell/pocket-fjädring (115 boneller/m² gjorda, trådtjocklek 2,2 mm. 230 pocketfjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm.
- Bäddmadrass: polyeter.
- Medelfast komfort.

Notte

- Bonell/pocket-fjädring för hög komfort och behaglig följsamhet.
- Resårbotten: dubbelfjädrande bonell/pocket-fjädring. (Bonell: 150 fjädrar/m², trådtjocklek 2,1 mm. Pocket: 240 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm).
- Bäddmadrass: 8 cm hög.
- Medelfast komfort.

 

Våra kontinentalsängar

Romance

- Dubbelfjädrande kontinentalsäng med tre lager madrasser.
- Resårbotten: 22 cm hög, bonellfjädring (115 fjädrar/m², trådtjocklek 2,2 mm)
- Resårmadrass: 17 cm hög, pocket (240 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm tjock tråd). Delad i två för att sidorna inte ska påverkas av varandra under natten!
- Bäddmadrass: 8 cm hög, polyeterkärna.
- Medelfast kontinentalsäng som passar medeltunga personer.

Hilton Deluxe

- Dubbelfjädrande kontinentalsäng med tre lager madrasser.
- Resårbotten: 22 cm hög, bonelfjädring (120 fjädrar/m², trådtjocklek 2,2 mm tjock tråd).
- Resårmadrass: 16 cm hög, pocketfjädring (260 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm). Kan också vändas för att ge olika komfort – den ena sidan är medelfast och den andra är fast.
- Zonindelad i fem zoner med olika komfort eftersom olika delar av kroppen behöver olika mycket stöd.
- Bäddmadrass: 8 cm hög, polyeterkärna.
- HILTON DELUXE bonellfjädrar är lite styvare, vilket ger en något fastare kontinentalsäng som passar medeltunga personer.

Grand XL

- Vår högsta kontinentalsäng som ger en lyxiga hotellkänsla.
- Resårbotten: 29 cm hög, bonellfjädring bestående av extra höga bonellfjädrar (125 fjädrar/m², trådtjocklek 2,2 mm).
- Resårmadrass: 20 cm hög, pocketfjädring (270 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm tjock tråd). Delad i två för att sidorna inte ska påverkas av varandra under natten. Kan vändas för att ge olika komfort – den ena sidan är medelfast och den andra är fast.
- Zonindelad i sju zoner med olika komfort eftersom man behöver olika stöd för olika delar av kroppen.
- Bäddmadrass: 11 cm hög, latexkärna.
- En efterföljsam säng med hög fasthet som passar medeltunga till tunga personer.

Diplomat

- Dubbelfjädrande kontinentalsäng med tre lager madrasser.
- Resårbotten: 23 cm hög, bonellfjädring.
- Resårmadrass: 17 cm hög, pocketfjädring (250 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm). Delad i två så att man kan vända sig i sängen utan att störa sin partner. Kan även vändas för att ge olika komfort – den ena medelfast och den andra är fast.
- Zonindelad i fem zoner med olika komfort, eftersom man behöver olika stöd för olika delar av kroppen.
- Bäddmadrass: 8 cm hög med skumfyllning.
- Efterföljsam säng med hög fasthet som passar medeltunga till tunga personer.

Royal

- Dubbelfjädrande kontinentalsäng med tre lager madrasser.
- Resårbotten: 29 cm hög, pocketfjädring (290 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm).
- Resårmadrass: 19 cm hög, pocketresår (258 pocketar/m², trådtjocklek 1,8 mm). Delad, så att man kan vända sig utan att störa den som ligger bredvid.
- Zonindelad i sju zoner med olika komfort.
- Bäddmadrass: 7 cm hög, latexkärna.

Happy

- Prisvärd kontinentalsäng med två lager madrasser.
- Resårmadrass: 18 cm hög, pocketresår (210 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm).
- Bäddmadrass: välj mellan flera olika bäddmadrasser!
- Istället för en traditionell resårbotten har HAPPY en träram.

Cap

- Hög komfort och klassisk stil till ett plånboksvänligt pris.
- Klädsel i exklusivt linnetyg och vacker sängkappa.
- Resårmadrass: pocketresår (165 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm). Delad i två för att att sidorna inte ska påverkas av varandra under natten.
- CAP har en träram istället för en traditionell resårbotten.

Notte

- Komfortabel och följsam kontinentalsäng med tre fjädrande lager.
- Resårbotten: dubbelfjädrande med bonell/bonell-fjädring.
- Resårmadrass: pocketfjädring för en tyst och följsam madrass. Delad i två för att sidorna inte ska påverka varandra under natten. Vändbar komfort - fast på ena sidan och medelfast på den andra.
- Bäddmadrass: 8 cm hög. Välj mellan memoryfoam och latexkärna.

Dormio

- Kontinentalsäng med stilren design och skön, följsam komfort.
- Resårbotten: 23 centimeter hög, bonellfjädring (125 fjädrar/m², trådtjocklek 2,2 mm).
- Resårmadrass: Pocket (270 fjädrar/m², trådtjocklek 1,8 mm). Delad för att sidorna inte ska påverka varandra. Avtagbart tyg!
- Bäddmadrass: 8 cm hög, polyeterkärna.
- Medelfast komfort vilket passar en stor del av befolkningen.

 

Liten sängordlista

Bonellresår
Ett lager timglasformade spiralfjädrar i metall som sitter ihop med tvärsgående trådspiraler.

Bonell/bonellresår
Två lager timglasformade spiralfjädrar i metall som sitter ihop med tvärsgående trådspiraler.

Pocketresår
Ett lite exklusivare resårsystem med spiralfjädrar i små individuella tygpåsar. Det gör madrassen tystare och mer följsam.

Polyeter
Ett prisvärt konstmaterial som används i standardmadrasser.

Latex
Ett lite dyrare naturmaterial som är mer efterföljsamt och leder bort värme.

Memoryfoam
Ett material som formar sig efter dig och din sovställning och behåller den formen. Passar dig som ligger ganska still under natten.

Ramsäng
En ramsäng är en säng med endast en resårbotten, med antingen boneller eller boneller och pocket. Den kompletteras med en bäddmadrass i polyeter eller latex.

Bäddmadrass
En bäddmadrass läggs överst på sängen för att ge en mjukare ytkomfort, och för att göra det lättare att bädda.

Kontinentalsäng
En säng med en botten och en lös resårmadrass. Botten består av en träram eller en resårbotten. Resårmadrassen ligger mellerst och innehåller ofta pocketfjädring. Sängen kompletteras med en bäddmadrass.

Resårbotten
Den nedersta delen av sängen. Ovanpå läggs en eventuell resårmadrass och en bäddmadrass.

Resårmadrass
En mittmadrass som läggs ovanpå resårbotten och under bäddmadrassen för att skapa en kontinentalsäng.

Multipocket
Väldigt många tätt packade pocketfjädrar som ger mycket fast säng och bra stöd åt tyngre personer. Precis som i en vanlig pocketresår ligger fjädrarna i individuella tygpåsar för en tyst och följsam madrass.

Zonindelad madrass
En madrass med olika fasthet i olika delar av madrassen, för att ge bättre stöd och anpassa sig efter kroppens form och tyngd.