Skåp

Vitrinskåp

397st produkter
REA
Sortera på
1908343(3).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
REA
Leverans inom 2-6 vardagar
REA

Vitrinskåp är en klassisk möbel som aldrig går ur tiden. Möbeln erbjuder smart förvaring och ett sätt att visa upp sina finaste saker samtidigt som det håller föremålen säkra eftersom de står bakom glas. I den här kategorin hittar du många fina varianter som passar för olika inredningsstilar.

Vanliga frågor om vitrinskåp

Även om ett vitrinskåp är en klassisk möbel betyder det inte att hemmet måste ha en klassisk inredningsstil för att skåpet ska passa in. Det finns nämligen moderna varianter som passar utmärkt i det kontemporära hemmet. Du kan exempelvis köpa vitrinskåp som är tillverkade av trä istället för metall, men givetvis finns även de älskade traditionella modellerna i trä i sortimentet. Om du vill placera skåpet i ett mindre rum eller där det finns mindre plats kan du med fördel välja ett mindre skåp eller en modell där det finns olika typer av förvaringsutrymmen. En sådan modell kan exempelvis ha ett stängt skåp, en del som är inglasad samt några hyllor. Missa inte heller vitrinskåpen som har inbyggda lampor. Det skapar en häftig effekt där dina vackra föremål verkligen får stå i blickfånget, samtidigt som det skapar en trevlig ljuskälla i rummet.

Köpa vitrinskåp på nätet

När du ska köpa ett vitrinskåp på nätet kan du givetvis inte se möbeln innan du beställer och därför är det viktigt att du följer några moment innan du beställer den önskade möbeln. Se till exempel till att mäta det utrymme där du vill att skåpet ska stå för att vara säker på att möbeln passar perfekt. Titta på specifikationerna som är listade vid den möbel du vill beställa och mät sedan ut höjden, bredden och djupet vid den plats där du ska placera skåpet. En annan sak att fundera på när du ska köpa vitrinskåp online är hur du ska bära in skåpet när det levereras. Får du till exempel igenom det genom de dörröppningar som skåpet måste passera för att hamna i det rum du vill ha det?

Att välja rätt vitrinskåp

Ska jag välja ett modernt eller klassiskt vitrinskåp?

Skillnaden mellan klassiska och moderna vitrinskåp är kanske mest att de kontemporära varianterna är utformade på ett annorlunda sätt eller tillverkade i andra material än trä. Det klassiska vitrinskåpet har ofta två dörrar som öppnas utåt, men ett modernt vitrinskåp kanske har en skjutdörr istället. Den kontemporära varianten kan även vara tillverkat av metall, plast eller något annat material, medan det traditionella vitrinskåpet alltid är tillverkat av trä. Båda varianterna kan ha belysning inbyggt, men i det moderna vitrinskåpet kan belysningen vara annorlunda färger såsom blått, rött eller någon annan effektfull färg. Vilken modell på skåpet du väljer bestämmer din egen personliga smak.

Vilken storlek på vitrinskåp ska jag ha?

Innan du bestämmer dig för hur stort vitrinskåp du vill ha bör du överväga vissa saker. För det första bör du fråga dig om alla de saker du vill förvara i skåpet, både nu och i framtiden, kommer att få plats på så sätt att du kan arrangera dem fint utan att de står för tätt. Många använder vitrinskåpen som en display och vill du också göra det är det viktigt att du väljer rätt storlek. Det finns många prisvärda vitrinskåp i alla olika storlekar. Vilken storlek passar in i det rum du vill placera skåpet i? Det får inte stå i vägen när man vill placera eller ta över för mycket i övrigt, utan välj ett som passar in perfekt i rummet.

Är ett vitrinskåp rätt skåp för mig?

I de flesta traditionella svenska hem kan man hitta någon form av vitrinskåp. De här typerna av skåp är speciella för att de har ett eller flera parti som är tillverkade av glas och de är därför inte helt stängda som vanliga skåp är. Vitrinskåpet är den perfekta lösningen om man har några vackra glas, fina prydnadssaker, minnesföremål eller andra nostalgiska objekt som man gärna vill ha framme, men ändå skyddade och förvarade. Ett vanligt skåp ger en inte möjlighet att gå fram och titta på sina saker utan att man behöver ta ut dem, men vitrinskåpet ger sakerna en vacker inramning och lyfter fram dem på ett effektfullt sätt.

Var ska vitrinskåpet placeras?

Det allra vanligaste är att placera vitrinskåpet i vardagsrummet eller köket, men du kan givetvis placera det i vilket rum du än önskar. I sovrummet kan det till exempel användas för böcker, sänglinnen och dylikt. I badrummet kan ett vitrinskåp fyllas med fina tvålflaskor, handdukar och andra saker. Det viktigaste att tänka på är att du alltid har vitrinskåpet placerat mot en vägg, eftersom det ger stöd till möbeln och ser till att den inte tippar över. När du placerar skåpet, tänk på att det inte får finnas någon risk att man råkar stöta till möbeln när man passerar och det ska även gå att öppna dörrarna utan motstånd. Sätt gärna möbeltassar på skåpet så att det inte repar golvet. Detta är av särskild vikt om du placerar skåpet på ett trägolv.