Skoförvaring

Skoskåp

245st produkter
Deals
Sortera på
1982110(11).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Förlängningsbart
Form
Stil
Typ
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Deals
Leverans inom 2-6 vardagar
Deals

Skor är roligt, men ofta har de den nackdelen att de skapar en röra utan dess like i garderoben eller i hallen. Med ett smart skoskåp kan du dock lösa det problemet och samtidigt få bra överblick över dina skor.

Välj skoskåp i rätt modell

Hos Furniturebox hittar du ett brett urval av skoskåp. Här finns skåp som passar både den som har stort utrymme hemma och skåp för den som bor litet. När du ska köpa skoskåp är det bra om du först tänker över dina behov. Har du till exempel mycket skor och är ni många i familjen som ska få plats med era skor? Det är också bra att tänka över var du vill placera ditt skåp. I en smal garderob passar det med ett skåp som låter dig utnyttja utrymmet på höjden. I hallen kan det vara bra med ett skåp som samtidigt kan agera som ett smart sideboard. Vilken sorts skor du ska förvara i skåpet kan också vara en faktor som spelar in när du ska göra ditt val.

Placera ditt skoskåp rätt

När du köpt skoskåp online får du det oftast i delar. Det är dock inte svårt att montera det eftersom du får med en tydlig beskrivning på hur du går tillväga, något som gör att ditt skåp snart står klart. Efter monteringen behöver du bara bestämma var skåpet ska stå. Om det är avsett för skor som du använder ofta till vardags så är det bra att ha skåpet i hallen. På så sätt får du bort den röra som nästan alltid uppstår på golvet där. I din garderob kan du spara utrymme med hjälp av ett skoskåp. Detta fungerar bäst i klädkammare. En fördel är att skåpen ofta inte är så djupa utan istället har luckor som du fäller ut. Det gör att de inte tar upp så mycket golvyta, men ändå sväljer många par skor. När du köper skoskåp på nätet får du en bra överblick över många olika modeller och kan lätt välja det som passar dig.

Viktiga frågor innan du köper skoskåp

Vilka modeller av skoskåp finns det?

Det finns många praktiska skoskåp att välja bland, oavsett vad du har för behov. Vill du matcha din övriga inredning hemma finns de i ett flertal material och färger. Välj till exempel ett i sobert vitt eller skaffa en elegant möbel i klassisk ek. Det går naturligtvis att hitta skoskåp i olika storlekar så att du kan välja ett väl avpassat för den mängd skor du behöver förvara eller för det utrymme det ska stå i. Om ni är en barnfamilj kan det vara bra att välja ett lågt skåp så att de små enkelt kan ta sina skor själv.

Varför behöver man ett skoskåp?

Skor som står på golvet, kanske till och med ibland ovanpå varann, blir lätt slitna och fula. För att ta hand om dina skor är det bra att placera dem i ett smart skoskåp. Där står de separerade och slits inte lika lätt. Ett tips är också att använda skoblock när du förvarar skorna, på så sätt håller de formen bättre. En del skoskåp har till och med inbyggda skoblock som skorna hängs upp på. En annan anledning till att dessa skåp är bra är att du slipper röran som skor ofta bildar på golvet. Med ett skåp blir ditt hallgolv snyggt och fint.

Hur sköter man om sitt skoskåp?

För att hålla skoskåpet snyggt kräver det en viss skötsel. Det är dock inga stora insatser du behöver göra för att sedan ha ett skåp som håller sig fräscht år efter år. Utsidan av skåpet torkar du smidigt av med en lätt fuktad microfiberduk. Ibland kan grus och stenar från skorna hamna i facken på skåpet. Det enklaste är att ta dammsugaren och helt enkelt suga upp skräpet och eventuellt eftertorka med en fuktad trasa. Försök också att inte ställa in allt för leriga och smutsiga skor i skåpet utan att rengöra dem först. Följer du bara dessa råd kommer ditt fina skåp att hålla sig fräscht i många år.

Hur inreder jag med mitt nya skoskåp?

Att placera ditt skoskåp är inte svårt. Om du väljer en låg modell kan det även agera sideboard i din hall. Det blir en perfekt plats att ha en skål med nycklar, en växt och kanske några vackra ljus på. Det går också utmärkt att välja ett högre skåp och på så sätt ta vara på utrymmet upp till taket. Ett smidigt sätt att spara värdefull golvyta om du är trångbodd. Skulle du behöva riktigt mycket förvaring passar de flesta skåp att ställa flera bredvid varandra. Detta är en smart lösning i en garderob, till exempel en walk in closet. Ovanpå skåpen kan du sedan ställa ytterligare korgar för förvaring.