Skippa sidhuvud och gå vidare.

Summer deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: 300OFF

Avslutas om:

Visar 21 av 21 produkter

Galgar är en oumbärlig pryl för att hålla ordning på kläderna hemma och i garderoben. Dessa praktiska verktyg hjälper till att bevara klädernas form och struktur samtidigt som de skapar en organiserad och stilren atmosfär. Oavsett om det handlar om klädkrokarna i din garderob eller om du vill hålla koll på ytterkläder och accessoarer, finns det olika typer av galgar som passar dina behov och hjälper dig hålla dina kläder i toppskick.

Vanliga frågor om Galgar

Vad ska man ha för galgar?

När det gäller att välja rätt galgar är det viktigt att tänka på vilka kläder du vill hänga upp. För tunga plagg som jackor och rockar rekommenderas galgar av trä eller metall för att kunna bära vikten. För klänningar och kjolar är det bra att använda galgar med klämmor eller klädstift för att undvika att de glider av. För skjortor och blusar kan man använda galgar med en bredare axel för att behålla formen på plagget. Så det bästa är att ha en mix av olika typer av galgar för att kunna hänga upp olika sorters kläder på bästa sätt.

Hur bred är en galge?

En vanlig galge har en bredd på cirka 40 cm. Detta gör att den passar de flesta kläder och gör det enkelt att hänga upp dem utan att de veckas eller tappar formen.

När uppfanns galgen?

Den första dokumenterade användningen av galgar går tillbaka till 1800-talet. De tidiga galgarna var enkla träkrokar eller stänger som användes för att hänga upp kläder. Under åren har design och material förändrats, och idag finns det ett brett utbud av galgar i olika former, material och funktioner.