Skippa sidhuvud och gå vidare.

Summer deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: 300OFF

Avslutas om:

Visar 24 av 43 produkter
12

Överkastet till en dubbelsäng är ofta en prydnad för hela sovrummet. Det ger ett enhetligt, harmoniskt och välstädat intryck att ha ett överkast och man kan matcha det med gardiner och mattor i samma färgskala. När man har bäddat, döljer överkastet både örngott, lakan och täcke. Man lägger på överkastet på dubbelsängen när den nya dagen börjar.

Vanliga frågor och svar

  • Hur stort är ett överkast till dubbelsäng?

    Det brukar vara rejält tilltaget så att det når ner till golvet på kanterna. Oftast är det en standardstorlek som är lika för alla sängöverkast dubbelsäng. Det finns sängar med olika bredd, och även olika tjocka madrasser, så mät först på dubbelsängen och titta sedan på överkastets mått, så att du vet att det räcker till. Då kan du också räkna ut hur långt ner det kommer att hänga.
  • Vilket mönster har ett överkast till dubbelsäng?

    Det är väldigt varierande, och det beror på din personlighet vad du vill ha. Det finns allt från enhetliga, enfärgade överkast till lapptäcken eller rosenmönster. Sådant varierar från säsong till säsong, så titta på det aktuella utbudet och välj det du tycker passar bäst hos dig.
  • Är överkastet lätt att tvätta?

    Ja, sängöverkast för dubbelsäng är oftast tillverkade i moderna och lätta material som inte kräver så mycket skötsel. Du kan skaka det och vädra det. Har du ett överkast som är ömtåligt, kan du se på skötselanvisningarna hur du ska tvätta det. Det gäller att vara aktsam om textilier, och det gäller ju lika mycket för hemvävda eller virkade överkast som för de färdigköpta.