Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spring deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: SAVE300

Avslutas om:

Visar 23 av 23 produkter

Populära filtreringar

Bestick är en oumbärlig del av kökets arsenal och matupplevelsen. Dessa vardagliga verktyg, inklusive gafflar, knivar och skedar, ger inte bara en funktionell roll utan kan också lyfta fram din matpresentation till en ny nivå. Oavsett om det handlar om en enkel frukost eller en festmåltid, är rätt val av bestick en viktig faktor för både praktisk användning och estetik. Här utforskar vi olika typer och stilar av bestick som kan passa dina behov och smaker.

Vanliga frågor om Bestick

Hur dukar man bestick?

När man dukar bestick följer man vanligtvis några grundläggande steg:

  1. Börja med att placera tallrikarna mitt på bordsplatsen.
  2. Lägg en kniv på höger sida av tallriken med eggarna vända inåt mot tallriken.
  3. Placera en gaffel på vänster sida av tallriken med tanderna vända uppåt.
  4. Vid sidan av gaffeln på vänster sida, placera en matsked med skopan uppåt.
  5. Om du också serverar en dessert, kan du placera en dessertgaffel och en dessertsked ovanför tallriken. Dessertgaffeln placeras närmast tallriken och dessertskeden bredvid den.
  6. Glas ska placeras ovanför kniven, något till höger.

Kom ihåg att detta är en generell dukningsregel, och det kan finnas variationer beroende på vilken typ av måltid eller middagsdukning det gäller.

Hur många bestick behöver jag i en uppsättning?

I en typisk uppsättning av bestick brukar det ingå fyra av varje: gafflar, knivar, skedar och teskedar. Så totalt behöver du 16 bestick för en fullständig uppsättning.

Vilka material är vanliga för bestick?

Vanliga material för bestick inkluderar rostfritt stål, silver, plast och trä. Rostfritt stål är det mest populära materialet för bestick på grund av dess hållbarhet och motståndskraft mot korrosion. Silverbestick är mer exklusiva och används ofta vid speciella tillfällen. Plastbestick är vanliga vid engångsanvändning eller vid tillfällen där bekvämlighet är viktigare än hållbarhet. Träbestick kan vara ett mer miljövänligt alternativ och används ibland i restauranger med fokus på hållbarhet.