Skippa sidhuvud och gå vidare.

Våren närmar sig, spana in det senaste till uteplatsen!

Visar 8 av 8 produkter

Att använda en skärbräda när man förbereder maten är både smart och praktiskt. Skärbrädan skyddar köksbänken och gör att det är lättare att hålla snyggt och rent. Skärbrädan skyddar även kniven. Det finns många snygga skärbrädor som inte bara är praktiska utan även väldigt fina som inredningsdetaljer. Varför inte använda en stor skärbräda i trä som uppläggningsfat när det ska serveras ost- och chark?

Vanliga frågor och svar

  • En hygienisk skärbräda, vad är det?

    En skärbräda i plast är lätt att hålla ren. I tillägg är en plastskärbräda väldigt slitstark så den tål att skrubbas och tvättas många gånger varje dag. Det finns även många träslag som är lämpliga för skärbrädor, som till exempel ek, valnöt, körsbär och björk. Eftersom det finns en risk att bakterier tränger in i träet så bör träet slipas om det uppstår djupa skåror.
  • Vilket material passar bäst för olika råvaror?

    Det viktigaste är att du använder olika skärbrädor när du tillreder olika typer av råvaror. Använd en plastbräda för kyckling. Till fisk är det också bra med plastskärbräda men det ska inte vara samma som den som används för rå kyckling. En stor skärbräda i trä kan med fördel används för grönsaker, bröd och kött.
  • Hur ska jag sköta min skärbräda?

    Om din skärbräda i trä börjar bli lite torr och trist så är det dags att olja in den. Olja rikligt och låt torka över natten. Innan du använder skärbrädan så ska överflödig olja torkas bort. Fråga gärna oss på Furniturebox så hjälper vi dig med tips och råd.