Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Att välja utemöbler

Under sommarhalvåret finns det få saker som ger en sådan frihetskänsla som att umgås utomhus. I takt med att solens strålar börjar värma och grönskan tar ett stadigt grepp om naturen förflyttar vi gärna så mycket av vardagen som möjligt till trädgårdar och balkonger. Låt uteplatsen bli en självklar plats för umgänge och rekreation, ett ombonat tillhåll som du riktigt längtar efter att använda. Men vilka utemöbler ska man egentligen välja? Dagens utbud av utemöbler är stort och det är enkelt att gå på gammal vana när man ska välja nytt. Här guidar vi dig till utemöblerna som passar just dina önskemål och delar med oss av våra bästa tips.

Kartlägg behoven

Den viktigaste frågan är vilket användningsområde som din utemöbel kommer att ha. Fundera på vilket slags umgänge och vilka aktiviteter just du värdesätter. Är det att kunna sitta ned och njuta av trevliga måltider med vänner och familj? Eller är visionen att skapa en härlig oas för lata dagar i solen? Alla är vi unika i vår personliga smak och det gäller även våra uteplatsdrömmar. Att sitta i en skön utefåtölj på balkongen med en kopp te och andas ljummen kvällsluft kan vara precis lika underbart som att ställa till med grillfest med en elegant loungegrupp som mittpunkt. Är du riktigt lyckligt lottad har du en stor terrass eller trädgård där du får plats med både matgrupp och loungegrupp, och får på så sätt det bästa av båda världar.

Tänk gärna också på hur stor ytan är där du ska placera möblerna. Allt blir så mycket enklare (och roligare) om du redan på förhand vet vilka mått du har att röra dig med.

Matgrupper

En snygg matgrupp är det optimala valet för trivsamma middagar i kvällssolen. Ofta kan uteplatsens form ge vägledning om vilken form på matbordet som passar bäst. Runda bord ger en härlig dynamik, samtidigt är rektangulära bord etablerade klassiker som aldrig slår fel.

Tips! Har ni ofta gäster på besök? Passa på att välja ett matbord med förlängningsbar funktion så kan bordet utökas lagom till att de första gästerna knackar på dörren.

Vilka stolar?

Oavsett om det är en sommarfika med nybryggt kaffe eller en god middag som står på bordet är det viktigt att sitta bekvämt. Om ni kommer att använda stolarna för avslappning likväl som för regelrätta måltider kan det vara en bra idé att satsa på positionsstolar, som har ställbar stolsrygg. Det ger möjligheten att sitta upprätt medan du äter för att sedan kunna luta stolen bekvämt bakåt när du vill njuta av solen eller ta en tupplur. För dig som söker lättflyttade sittplatser som är enkla att förvara är hopfällbara eller stapelbara stolar ett hett tips.

SHOPPA MATGRUPPER UTE

Loungegrupper

Loungemöbler är inbjudande möbler som utstrålar elegant komfort och maximal avslappning. Här vill man sitta bland mjuka dynor och ett gäng filtar och kuddar, gärna hela dagen. Med kännetecken som låg sitthöjd tillsammans med tjocka, sköna dynor är loungegruppen drömmen för dig som vill att uteplatsen ska fungera som en verklig förlängning av vardagsrummet.

En stor fördel med loungemöbler är att de ofta består av moduler, vilket gör att du enkelt kan förändra utseendet på gruppen genom att flytta om modulerna. På samma sätt går det att göra gruppen större genom att utöka med extra moduler efterhand - perfekt för dig som tycker att förändring förnöjer. Modulbaserade möbler är dessutom smidiga att vinterförvara då de enkelt staplas på varandra och därmed tar upp minimalt med utrymme på uteplatsen eller i förrådet. I många av våra loungegrupper ingår soffbord, inte sällan med en elegant bordsskiva i glas som blir den självklara avställningsytan för snacksskålar och svalkande sommardrinkar.

Designa din egen loungegrupp!

Hos oss kan du välja om du vill köpa en av våra färdiga loungegrupper eller sätta ihop din grupp med hjälp enskilda moduler. Längtar du efter du en bred, rak loungesoffa placerad längs med husväggen i söderläge? Eller är en kompaktare loungemöbel, i vilken man kan sträcka ut sig på både bredden och längden, mer din uteplatsmelodi? Modulerna ger dig fritt spelrum att skapa den bäst lämpade utegruppen för just din uteplats.

SHOPPA LOUNGEMÖBLER

Café- och balkongmöbler

Ibland behöver det inte vara svårare än ett bord och två stolar. En nättare möbelgrupp är enkel att hantera och har dessutom förmågan att ge uteplatsen en trivsam och pittoresk känsla. Dekorera gärna med en blomlåda med dina favoritblommor och en stämningshöjande ljusslinga och du har lagt grunden för en sommar full av härliga utestunder.

Tips! Med ställbara eller hopfällbara stolar blir renhållning och hantering ännu enklare, inte minst för dig med liten uteplats.

SHOPPA CAFÉSET

Dynor – komfortabla stilhöjare

Maxa mysfaktorn på sittplatserna genom att låta dem prydas av snygga sittdynor. Att addera textil på stolar och fåtöljer är ett enkelt knep för att skapa mysig stämning och göra uteplatsen inbjudande. Välj sittdynor som går ton i ton med utemöblernas färger för att skapa en sparsmakad, monokrom stil eller satsa på färgstarka dynor, gärna mönstrade, för att ge uteplatsen en riktig energikick!

Snygg förvaring med dynlådor

Med sommaren kommer också regnskurar, och visst kan ett sommarregn vara härligt, men inte för dynorna. Många dynor är tillverkade av mer eller mindre vattenavvisande tyg som torkar snabbt, men de behöver ändå skyddas mot regn om utegruppen står under bar himmel. Slipp det omständliga i att kånka dynor fram och tillbaka genom att investera i en praktisk dynlåda som skyddar dynorna när de inte används - ett smart drag som förlänger dynornas livslängd samtidigt som de döljs snyggt och finns nära till hands. Dynlådor finns i många olika modeller och utseenden, så oavsett hur din uteplats ser ut så finns det garanterat en passande dynlåda som kommer att kunna ta hand om dina dynor med stil.

SHOPPA DYNORSHOPPA DYNFÖRVARING & MÖBELSKYDD