Skippa sidhuvud och gå vidare.

3 måsten vid val av rätt bäddmadrass

1. Testa madrassen

Det räcker inte att lägga sig på madrassen i ca 5 minuter. Du behöver lägga dig i dina vanligaste sovställningar för att se om det är bekvämt. Gör du detta på en rad olika madrasser blir det enklare att avgöra vilken madrasstyp som är rätt för dig.

2. Bra stöd för ryggen

När du väljer bäddmadrass behöver det vara en som ger rätt stöd för din rygg. För att testa detta ska du lägga dig på rygg på madrassen och ta hjälp av en familjemedlem eller kompis. Kan personen enkelt föra in sin hand under nedre delen av ryggen är madrassen för hård. Om det är allt för svårt är madrassen för mjuk. Är det däremot ett jämt tryck på handen, både från madrass och rygg, är det rätt för dig.

3. Rätt madrass för rätt vikt

Det är bra att utgå från ens vikt och kurvor för att avgöra vilken madrass som är rätt för dig. En tumregel att utgå ifrån är att ju tyngre man är desto hårdare bör bäddmadrassen vara. Är ni olika stora och väger olika mycket behöver ni välja olika bäddmadrasser. Det vill säga, vi alla är olika och har olika behov.

 

Välja bäddmadrass

Med en bra bäddmadrass ger du dig själv optimala förutsättningar för en riktigt god nattsömn. Bäddmadrassen är den del av sängen som din kropp har direktkontakt med och därför är det av största vikt att den håller god kvalitet och har de rätta egenskaperna. En bäddmadrass behöver ha god ventilationsförmåga för att kunna leda bort den fukt och värme som kroppen avger under sömnen. En annan viktig uppgift hos bäddmadrassen är att fungera tryckavlastande och så att du ligger skonsamt och bekvämt, utan onödigt tryck, natten igenom. Alla våra bäddmadrasser är tillverkade med lång hantverkserfarenhet och noggranna materialval, så att du tryggt kan välja vilken madrass som passar just dig.

Vissa personer föredrar att sova på ett lite stadigare underlag, andra älskar känslan av en madrass som formar sig efter kroppen. Bäddmadrassens komfort och egenskaper bestäms framför allt av vilket material madrassens kärna består av. Runt kärnan ligger sedan ett eller två mjukare stoppningslager för att ge en behaglig ytkomfort. Polyestervadd är en vanlig och populär typ av komfortskikt. Även exklusivare naturmaterial som bomullullvadd och tagel används, vilka ger madrassen extra god ventilation och värmereglerande egenskaper.

Skum

Våra bäddmadrasser i skum har en kärna av följsamt polyesterskum som gör att du ligger bekvämt och avslappnat. Skummet, som kvalitetstestats noga och tagits fram utifrån högt ställda krav, låter kroppen vila på en lagom mjuk och behaglig liggyta. Bäddmadrasser i skum passar dig som vill ha en bra och prisvärd bäddmadrass med goda komfortegenskaper.

SHOPPA BÄDDMADRASS I SKUM

Polyeter

Bäddmadrasser i polyeter har en god ventilationsförmåga som ger ett behagligt och skönt sovklimat. Polyeterskummet låter luften cirkulera och gör att madrassen håller en behaglig temperatur natten igenom. Den fina cellstrukturen i polyeterskummet ger en bekväm liggkomfort och fungerar tryckavlastande samtidigt som de kroppsdelar som behöver får stöd.

SHOPPA BÄDDMADRASS I POLYETER

Latex

Latex är ett naturmaterial som framställs från gummiträdet (Hevea Brasiliensis). Bäddmadrasser i latex anpassar sig mycket bra och precist efter kroppens former samt har höga luft- och fukttransporterande egenskaper. Latex har högt luftgenomsläpp vilket gör att personer som blir varma eller svettas mycket under natten kommer att uppskatta latexmadrassens förmåga att ge ett jämnt tempererat mikroklimat. Våra latexmadrasser har ett mjukt komfortlager av skum som bidrar till mjuk liggyta samtidigt som madrassen blir formstabil.

Memoryskum

Bäddmadrasser i memoryskum tar följsamhet och tryckfördelning till en hög nivå tack vare ett trögelastiskt skummaterial som reagerar på kroppsvärmen och formar sig efter din kropp med största precision. Detta skapar en perfekt anpassad sovkomfort formad just efter din sovställning, vilket gör att du kan nå fullständig avslappning ut i varenda liten muskel.

Se våra madrasser och klicka hem svårslagen komfort »