Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarshoppen - hitta dina semesterfavoriter!

Kategorier

Belysningstillbehör

Lampfot

1 st produkter
Visar 1 av 1 produkter

Framhäv din inredningsstil i hemmets alla rum med snygga lampfötter. Låt kreativiteten flöda och skapa din egen personliga lampa genom att välja lampfot och skärm efter din inredningsstil. Hos oss på Furniturebox kan du köpa både snygga och billiga lampfötter i flera olika material, färger och stilar. Välkommen att spana in vårt utbud och klicka hem din favorit lampfot till ett bra pris redan idag.

Vanliga frågor och svar om lampfot

  • Vad bör jag tänka på när jag ska köpa lampfot?

    När du ska köpa ny lamp fot bör du börja med att fundera på var du ska placera den och hur stor lampfot du behöver. Fördelen med lampfötter är att du kan komponera din egen lampa efter egen personlig stil och behov. Om du tröttnar på din lampfot kan du, med små medel, variera lampans utseende. En stor svart lampfot med en synlig glödlampa ger ett industriellt och rått intryck medan en liten lampfot i glas kan sätta en stilren och elegant prägel på rummet. Tänk på att du kan använda lampfötter i alla rum i hemmet. Använd din lampfot som bordslampa i vardagsrummet, sänglampa i sovrummet eller fönsterlampa i köket. Låt varje rum få olika lampfötter för en härlig mix eller kör på likadan lampfot i alla rum för ett enhetligt intryck. Möjligheterna är oändliga när du mixar och matchar lampfötter med snygga skärmar och ljuskällor.
  • Vilket material ska jag välja på min lampfot?

    En lampfot i mässing ger ett helt annat intryck i hemmet än en lampfot i trä. Tänk därför noga igenom vilken känsla du vill skapa med din bordslampa. Du kan låta din lampfot bli ett med resten av rummets inredning eller så låter du lampfoten sticka ut och ta plats. Fundera på om du vill ha en nättare lampfot i guld eller silver eller om du är ute efter en maffigare lampfot i keramik eller porslin. Du kan också leka med olika effekter. En bubblig lampfot kan ge ett busigt intryck och en lampfot i marmor kan ge rummet en mer stram och elegant känsla. Hos oss på Furniturebox hittar du lampfötter i flera olika material och stilar så att du ska kunna välja något som passar just ditt hem.
  • Hur stor lampfot behöver jag?

    Har du en lampskärm sedan tidigare kan det vara bra att utgå från den när du ska köpa lampfot. Använd dig av tredjedelsregeln som innebär att lampfoten ska vara ungefär 2/3 och skärmen ska vara 1/3. Storleken på lampans fot ska vara ungefär hälften så stor som lampskärmen. Lampans placering spelar också roll när du väljer lampfot. När du ska välja lampfot till din fönsterlampa så bör du vara uppmärksam på att en för stor eller hög lampfot kan skymma både sikt och ljusinsläpp. Var även uppmärksam på att lampskärmens storlek också påverkar var du kan ställa lampfoten. En liten lampfot med oval skärm passar perfekt på en smal fönsterbräda. En rund lampfot i marmor blir ståtlig på sängbordet. Mät ut i förväg och prova dig fram för att hitta lampfötter i rätt storlek för just ditt hem.