Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spring deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: SAVE300

Avslutas om:

Visar 24 av 944 produkter
1
...
40

Populära filtreringar

Markiser är en typ av solskydd som används för att skydda mot solens strålar och värme. De är vanligtvis tillverkade av tyg och monteras över fönster, dörrar eller uteplatser. Markiser kan vara manuella eller motoriserade och kan justeras för att skapa önskad mängd skugga. De är populära i både hem och stugor, då de inte bara ger skydd mot solen utan även bidrar till att hålla inomhusmiljön svalare och minska solinsläpp. Markiser finns i olika färger, mönster och storlekar för att passa olika placeringar och stilar.

Vanliga frågor om Markiser

Vilka olika typer av markiser finns det?

Det finns flera olika typer av markiser som används för att skydda mot sol och regn. Här är några exempel på vanliga markistyper:

 • Terrassmarkis: Denna typ av markis monteras över en terrass eller balkong och kan fällas ut för att skapa skugga.
 • Fönstermarkis: Denna markis monteras över fönster och kan fällas ut för att skydda mot solens strålar och ge insynsskydd.
 • Pergolamarkis: En pergolamarkis är en markis som monteras ovanför en pergola eller liknande konstruktion för att skapa skugga och skydd.
 • Kassetmarkis: Denna typ av markis har en kassett som skyddar markisduken när den är infälld och inte används.
 • Vertikalmarkis: En vertikalmarkis används för att skapa skugga och insynsskydd på exempelvis balkonger eller terrasser.

Dessa är bara några exempel på olika typer av markiser, och det finns många fler varianter och modeller att välja mellan beroende på behov och preferenser.

Hur kan markiser förbättra utomhusutrymmet och skapa en trevligare atmosfär?

Markiser kan förbättra utomhusutrymmet på flera sätt och skapa en trevligare atmosfär. Här är några sätt:

 • Skugga och skydd: Markiser ger skugga och skyddar mot direkt solljus, vilket gör utomhusutrymmet mer bekvämt att vistas i. Detta kan vara särskilt viktigt under varma sommardagar.
 • Regnskydd: Markiser kan också fungera som regnskydd, vilket gör att man kan njuta av utomhusutrymmet även när det regnar.
 • Temperaturreglering: Genom att använda markiser kan man reglera temperaturen på utomhusplatsen. Genom att sänka markisen kan man minska värmen och skapa en svalare miljö.
 • Intimitet och avskildhet: Markiser kan också skapa en känsla av avskildhet och integritet på utomhusplatsen genom att blockera insyn från grannar eller förbipasserande.
 • Estetiskt tilltalande: Markiser kan vara en vacker och estetiskt tilltalande tillsats till utomhusutrymmet, vilket kan bidra till att skapa en trevligare atmosfär.

Sammanfattningsvis kan markiser förbättra utomhusutrymmet genom att erbjuda skugga, skydd, regnskydd, temperaturreglering, avskildhet och estetisk tilltalande design. Dessa faktorer bidrar till att skapa en trevligare atmosfär och ökar trivseln i utomhusmiljön.

Vilka fördelar erbjuder motoriserade eller smarta markiser i jämförelse med manuella alternativ?

Motoriserade eller smarta markiser erbjuder flera fördelar jämfört med manuella alternativ:

 • Bekvämlighet: Med motoriserade eller smarta markiser kan du enkelt öppna och stänga dem med en knapptryckning eller genom att använda en fjärrkontroll. Detta gör det mycket bekvämare än att manuellt manövrera markiserna.
 • Tidsbesparing: Genom att använda motoriserade eller smarta markiser kan du spara tid eftersom du inte behöver gå runt och manuellt justera varje markis. Du kan snabbt och enkelt styra alla markiser på en gång.
 • Säkerhet: Motoriserade eller smarta markiser kan ha inbyggda sensorer som kan känna av stark vind eller regn och automatiskt stänga markisen för att skydda den från skador. Detta kan vara särskilt användbart om du inte är hemma eller om du glömmer att stänga markisen.
 • Anpassningsbarhet: Smarta markiser kan integreras med olika smarta hemsystem och användas tillsammans med andra smarta enheter. Du kan till exempel ställa in tidtabeller eller fjärrstyra markiserna genom en app på din smartphone.
 • Hållbarhet: Motoriserade markiser kan vara mer hållbara eftersom de inte utsätts för samma slitage som manuellt manövrerade markiser. De kan också vara utrustade med funktioner som automatisk justering av markisens lutning för att optimera skyddet mot sol och väder.

Sammanfattningsvis erbjuder motoriserade eller smarta markiser en bekvämare, tidsbesparande, säkrare och mer anpassningsbar lösning jämfört med manuella alternativ.