Underlakan

Dra-på-lakan & resårlakan

15st produkter
Black Friday
Sortera på
802277(1).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Black Friday
Varumärke
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Funktion
Stil
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Black Friday
Utseende
Leverans inom 2-6 vardagar

Ett dra-på-lakan är praktiskt när man ska bädda, för resåren runt lakanets kanter håller det på plats över madrassen. Det är också praktiskt att sova på av samma anledning. Det sparar mycket extrajobb att du slipper dra lakanet rätt på morgonen när du har vänt dig flera gånger i sömnen under natten.

Vanliga frågor och svar

Är dra-på-lakan bra när man har barn?

Ja, du kan exempelvis ha ett madrasskydd under dra-på-lakanet och då håller sig allt på plats även om barnet sover oroligt. Det är speciellt bra när barnen precis har slutat med blöja eller är dåliga i magen. Ett dra-på-lakan är alltid praktiskt, för sängen är alltid välbäddad, och lakanet håller sig på plats även om barnen sitter där och läser eller leker.

Hur vet jag att dra-på-lakanet passar till min säng?

Du mäter madrassen och väljer sedan ett dra-på-lakan i en storlek som motsvarar måtten. Tänk på att tjockleken på madrass också spelar in, men för det mesta är det standardstorlekar och dra-på-lakanet är avsett för alla sorters madrasser.

Vilket material är bäst för dra-på-lakan?

Traditionellt har man haft bomullsväv till alla lakan, och det är fortfarande populärt, eftersom det suger upp fukt bra när man svettas. Förr manglade man alla sina lakan för att göra dem släta, men numera är det framför allt lättskötta material som efterfrågas. Nya blandmaterial är populära, för de är inte så skrynkelbenägna utan det räcker att vika ihop dra-på-lakanen efter tvätt. Lakan av siden eller satin ger en lyxig känsla i sovrummet och är också mycket vanliga.