Skippa sidhuvud och gå vidare.

Summer deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: 300OFF

Avslutas om:

Visar 2 av 2 produkter

Bak- och pizzastenar är en populära för att baka bröd och pizza i hemmet. Dessa stenar är tillverkade av natursten eller keramik och används för att skapa en jämn och krispig botten på brödet eller pizzan. Stenarna värms upp i ugnen eller på grillen för att ge en hög och jämn värme. Detta hjälper till att få en perfekt bakad pizza eller bröd med härlig konsistens och smak. Bak- och pizzastenar är ett utmärkt tillbehör i köket för alla som älskar att baka och vill uppnå professionella resultat hemma.

Vanliga frågor om Bak & pizzastenar

Vad är fördelen med att använda en pizzasten?

Att använda en pizzasten när man bakar pizza har flera fördelar. För det första hjälper stenen till att jämna ut och fördela värmen jämnt, vilket resulterar i en jämnare och krispigare skorpa på pizzan. Stenen absorberar också fukt, vilket gör att pizzabotten blir torrare och krispigare. Dessutom kan en pizzasten hålla på värmen under en längre tid, vilket gör det möjligt att baka flera pizzor i rad utan att behöva vänta på att stenen ska bli varm igen. Sammanfattningsvis kan användningen av en pizzasten förbättra kvaliteten på pizzan och ge en mer autentisk smakupplevelse.

Vad kan jag baka på en baksten?

Du kan baka olika typer av bröd och bakverk på en baksten. Här är några exempel:

 • Surdegsbröd
 • Pizzor
 • Baguetter
 • Flammkuchen
 • Focaccia
 • Ciabatta

En baksten hjälper till att ge brödet eller bakverket en krispigare skorpa och jämnare värme under gräddningen. Det är viktigt att följa instruktionerna för användning och skötsel av din baksten för att få bästa möjliga resultat.

Hur tar jag hand om min pizza- och baksten?

För att ta hand om din pizza- och baksten på bästa sätt bör du följa dessa steg:

 1. Innan du använder stenen för första gången, se till att tvätta den noggrant med varmt vatten. Undvik att använda tvål eller diskmedel då det kan absorberas av stenen och påverka smaken på din mat.
 2. För att undvika att degen fastnar på stenen, kan du strö lite mjöl eller majsstärkelse på ytan innan du lägger på degen.
 3. Efter användning, låt stenen svalna helt innan du rengör den. Använd aldrig kallt vatten på en het sten, då kan den spricka.
 4. Rengör stenen genom att skrapa bort eventuella matrester med en spatel eller borste. Undvik att använda diskmedel då det kan påverka smaken på framtida bakverk.
 5. Om stenen blir väldigt smutsig kan du använda en våt trasa för att torka av den. Undvik att använda rengöringsmedel.
 6. Torka stenen ordentligt efter rengöring och förvara den på en torr plats.

Genom att följa dessa steg kommer din pizza- och baksten att hålla länge och ge dig goda resultat varje gång du använder den.