Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spring deal! 300 kr extra rabatt över 4000 kr! KOD: SAVE300

Avslutas om:

Visar 2 av 2 produkter

De kalla månaderna gör att luften i våra hem blir torrare och vi kan uppleva förkylningsliknande symtom. Du löser enkelt problemet med en luftfuktare! Vi erbjuder luftfuktare i olika storlekar, kapacitet och färger för att du ska kunna hitta den bästa luftfuktaren för ditt hem. Spana in sortimentet och köp din luftfuktare billigt online hos oss på Furniturebox.

Vanliga frågor och svar om luftfuktare

  • Varför ska man ha en luftfuktare?

    Det finns flera fördelar med att öka luftfuktigheten inomhus. Torr luft inomhus påverkar oss negativt i form av torrt hår, torra ögon och läppar, och torra luftvägar. En luftfuktare förbättrar inomhusklimatet genom att öka luftfuktigheten. Detta kan särskilt gynna dig som har astma eller allergi och behöver ren och fuktig luft. En bra luftfuktare har även positiva effekter på både växter och möbler i hemmet eftersom de trivs bättre i högre luftfuktighet. Detsamma gäller ditt trägolv eller parkett.
  • Vad ska jag tänka på när jag ska köpa luftfuktare?

    Det finns olika faktorer som påverkar ditt val av luftfuktare. Det beror dels på rummets storlek eftersom luftfuktare har olika räckvidd. I ett mindre rum kan det räcka med en liten luftfuktare medan ett större hushåll kräver en större luftfuktare med högre kapacitet eller flera små. Torr luft i sovrummet är det som påverkas oss allra mest eftersom vi spenderar så många timmar där. Om du väljer att placera en luftfuktare i ditt sovrum är det en bra idé att välja en tyst luftfuktare så att din sömn inte störs. Du kan även välja att köpa en luftfuktare med timer för att enkelt reglera när under dagen den ska vara igång. Även volymen påverkar ditt val av luftfuktare eftersom det avgör hur ofta du behöver fylla på vatten i behållaren. Slutligen kan du fundera på luftfuktarens utseende och vilken modell som passar in i just ditt hem. Kanske en klassisk luftfuktare för element, en luftfuktare med doft eller en diskret modell som kan stå på nattduksbordet.
  • Hur mycket hjälper en luftfuktare?

    Under de kalla vintermånaderna kan vi märka av att luftfuktigheten inomhus sjunker. Istället för en normal rekommenderad nivå på 30-50% kan vi få så torr inomhusluft att nivån är nere på 15%. Med hjälp av en luftfuktare inomhus kan du öka rummets luftfuktighet till normal nivå och lindra besvär som torr luft för med sig. Tänk på att en alltför hög luftfuktighet kan gynna bakterier och mögel. Med en hygrometer mäter du luftfuktigheten och håller koll på att den håller en bra nivå.