Skippa sidhuvud och gå vidare.

Dags att SOMMARFYNDA på årets stora SOMMARREA!

Kategorier

Dekor & inredningsdetaljer

Kruka & ytterkruka

10 st produkter
Visar 10 av 10 produkter

Populära filtreringar

Med en vacker blomkruka lyfter du växtens elegans och bjuder in till ett varmt och härligt hem. Hos oss på Furniturebox hittar du en mängd olika krukor som du kan ha både inne och ute. Krukor & ytterkrukor gör det möjligt för dig att förändra ditt sätt att inreda med växter och låta kreativiteten flöda. Välkommen att utforska vårt breda sortiment.

Vanliga frågor och svar

 • Var köper jag billig kruka?

  Hos oss på Furniturebox hittar du högkvalitativa krukor till ett billigt pris. Vi erbjuder en mängd olika modeller så du enkelt kan hitta en kruka som passar dig och din växt. En stor kruka kan du med fördel placera på golvet medan små krukor kan placeras där du tycker det blir snyggast. Inred med växter på höjden med hjälp av en hög kruka, amplar eller placera en växt i en kruka på ben. Möjligheterna är många och med olika krukor skapar du vackra detaljer både inne och ute.
 • Behöver krukor fat?

  Om du väljer en kruka med dräneringshål kommer du behöva ett fat. På så vis skyddar du underlaget från överskottsvatten som rinner ut från krukan. Fördelen med att välja en kruka med dräneringshål är att du minimerar risken för övervattning samt bidrar till ventilation. Det är inte alla växter som behöver detta, men för vissa kan det vara avgörande för dess överlevnad.
 • Hur stor kruka ska jag köpa?

  När du väljer storlek på din kruka behöver du välja utifrån vilken typ av växt det är du ska plantera. Olika växter behöver olika mycket utrymme där vissa vill bo stort medan andra mer trångt. När du ska plantera din nya växt ska du köpa en kruka som är lika stor som plastkrukan växten kom i. När det sedan är dags för omplantering kan du utgå från rötterna på växten. Rötterna ska ha någon centimeter till godo i den nya blomkrukan. Din växt kommer sedan frodas och växa sig stor och vacker.
 • Vad ska jag tänka på vid val av ytterkruka?

  Du behöver ha i åtanke vilket material krukan är gjord i. Fråga dig själv om du kommer flytta krukan ofta, ska den stå ute året om eller kommer den vara placerad i en utsatt miljö. Vill du ha en kruka som är slittålig och vattentät, är det en cementkruka du ska kika på. Cement kan vara känsliga för frost, så där behöver du vara lite försiktig. En keramikkruka är också väldigt tålig och vattentät, men kan inte stå ute under vintern då risken finns att vatten kryper in i materialets porer så krukan spricker. En terracotta- & lerkruka är ett kruka som får en vacker patina efter en tids användning. Det är ett perfekt alternativ att ha utomhus då materialet tål både vind, vatten och temperaturskillnader.