Byråer

Sekretär

12st produkter
Sortera på
1474143(11).jpg
Filter
Sortera på (Populärast)
Varumärke
Förvaring
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Materialtyp
Stil
Utseende
Pris
Från(kr)
Till(kr)

En sekretär är av tradition en riktigt snygg möbel och den är ett slags finare skrivbord. En gammal sekretär kan vara ärvd och ha en lång historia, och det kan finnas lönnfack och många lådor i den. Traditioner vill man gärna bevara, och när sekretären går i arv till äldste sonen, kanske det finns fler som skulle vilja ha en egen sekretär. Det finns fina sekretärer att köpa på nätet.

Vanliga frågor och svar

Är sekretären alltid av brunt trä och blank?

Ja ofta är den det, och vi är vana vid att en gammal sekretär har detta klassiska utseende med en huv eller ett lock som går att fälla ner. Nya modeller av sekretärer kan se olika ut, men i princip är det en låsanordning på den, den har många fack och lådor och den är en pampig möbel.

Köper unga människor ofta en sekretär?

Ja, det är en möbel som många känner igen från sin barndom och som de gärna vill ha i sitt hem. Istället för forna tiders reservoarpennor har man numera sin dator på sekretären. Det är på många sätt en tidlös möbel. En sekretär pryder sin plats i vilket hem som helst, både hos gamla och unga.

Var ska jag ställa en sekretär?

Du kan ha den i ett sovrum eller arbetsrum, men eftersom det är en så fin möbel, kan den gott få stå i vardagsrummet. Den ser inte direkt ut som ett vanligt skrivbord, även om den fungerar som ett. Har du möbler i samma träslag är det också snyggt tillsammans.