Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt över 5000 kr! KOD: SAVE400

Avslutas om:

Visar 3 av 3 produkter

En LED-list och en LED-strip är båda typer av belysning som använder sig av LED-teknologi. En LED-list består av en rad av LED-lampor som är monterade på en flexibel eller hård yta. Denna typ av belysning kan användas för att skapa olika ljuseffekter och kan installeras på olika platser som till exempel under köksskåp eller längs med trappor. Å andra sidan är en LED-strip en längre remsa av LED-lampor som också kan användas för att skapa olika ljuseffekter. LED-strips är vanligtvis självhäftande och kan enkelt fästas på olika ytor. Både LED-list och LED-strip är energieffektiva och har lång livslängd.

Vanliga frågor om LED-list & LED-strip

Vad är fördelen med en mjuk LED-list?

En LED-list kan vara "mjuk" genom att den är tillverkad av flexibelt material, såsom silikon eller gummi, som gör det möjligt för remsan att böjas och anpassas till olika ytor och former. Denna flexibilitet gör det lätt att montera LED-listen runt hörn, i böjda mönster eller på ojämna ytor, vilket ger en mer mångsidig och anpassningsbar belysning. De flexibla LED-listorna kan även vara vattentåliga eller vattentäta, vilket gör dem lämpliga för användning i utomhusmiljöer eller fuktiga områden. Denna mjuka design gör det möjligt att skapa dynamiska ljuseffekter och dekorativa belysningsscenarier som inte skulle vara möjliga med traditionella ljuskällor.

Hur kopplar man en LED-list?

För att koppla en LED-list följer du nedan steg:

  1. Anslut den ena änden av anslutningskabeln till LED-listen. Det finns vanligtvis två anslutningar på LED-listen, en för plus (+) och en för minus (-).
  2. Anslut den andra änden av anslutningskabeln till strömkällan. Se till att ansluta rätt pol på LED-listen till rätt pol på strömkällan (plus till plus och minus till minus).
  3. När allt är korrekt anslutet, kan du koppla in strömkällan och LED-listen bör lysa.

  Var noga med att följa tillverkarens anvisningar och rekommendationer för din specifika LED-list, eftersom anslutningsmetoden kan variera beroende på modell och tillverkare.

  Kan man klippa av LED-list?

  Ja, vissa LED-lsiter är det möjligt att klippa av för att anpassa längden. LED-lister är vanligtvis tillverkade med klippbara märkpunkter längs med strängen där man kan klippa av dem. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och klippa på rätt plats för att undvika att skada LED-ljusen eller förstöra funktionaliteten.