Skippa sidhuvud och gå vidare.

CYBER MONDAY - snart är det för sent!
Upphör om:

Visar 24 av 108 produkter
1
...
5

Populära filtreringar

Lampskärmar är ett perfekt exempel på hur du kan förnya hemmet med små medel. Lek med olika storlekar, former och färger för att skapa rätt känsla i rummet. Är du på jakt efter en trendig veckad, plisserad lampskärm eller en lampskärm i retro modell? Hos oss på Furniturebox finns lampskärmar i massor av färger, mönster och material så att du kan hitta en lamp skärm som passar just din inredningsstil. Välkommen att spana in sortimentet och köp billiga lampskärmar online redan idag.

Vanliga frågor och svar om lampskärmar

  • Vad bör jag tänka på när jag ska köpa lampskärm?

    Att välja lampskärmens design är både roligt och enkelt men det finns några punkter du bör ha koll på när det kommer till lampskärmens fäste. En lampskärm med klofäste, eller glödlampsfäste, innebär att skärmen fästs direkt på glödlampan med en metallklämma. Detta är vanligt när du köper en liten lampskärm. En lampskärm med ringfäste är istället gjord för att skärmen ska skruvas fast på lampfoten. När du köper en lampskärm med ringfäste står det ofta E27 eller E14 för att du ska veta vilken sockel lampskärmen passar till. Denna variant hittar du ofta på stora lampskärmar eftersom de gör att skärmen sitter mer stabilt. En lampskärm med toppringfäste finner du framförallt när du är ute efter lampskärmar till golvlampor eller vägglampor där skärmen hänger nedåt. Förutom de olika varianterna av lampskärmar bör du också fundera på lampskärmens form. Traditionellt sett bör lampskärmen matcha lampfoten. En rund eller oval lampskärm passar bra till en lampfot med mjukare former medan en kantig lampfot blir snygg till en fyrkantig lampskärm. Du kan också mixa och leka med olika stilar för att hitta ett unikt uttryck. Utöver lampskärmens stil bör du också tänka på vilken slags belysning du är i behov av, var du ska placera din lampa och hur stor lampskärm du behöver.
  • Hur stor lampskärm behöver jag?

    Att välja rätt storlek på lampskärmen kan vara lite klurigt men det finns riktlinjer som du kan gå efter. En riktlinje är att dela upp lampans skaft i tre tredjedelar och låta lampskärmen utgöra 1/3 av detta. En annan riktlinje är att bredden på lampskärmen ska vara ungefär dubbelt så stor som lampfotens bredaste punkt. Om du följer dessa rekommendationer så kommer din bordslampa att se symmetrisk ut. Lampans placering har också betydelse när du ska köpa lampskärm. Se till att lampan får tillräckligt mycket plats där den står. En för stor lampskärm kan göra att lampan slår i väggen eller fönstret. Om du har en smal fönsterbräda kan du därför satsa på en oval lampskärm. Ska du istället placera din lampa på ett sidobord finns det mer utrymme runt om och du kan därför välja en större lampskärm och låta den ta plats. När det kommer till lampskärm till golvlampa eller tak kan du också satsa på en lampskärm i större modell beroende på rummets storlek. Detta är endast riktlinjer och självklart kan du experimentera och prova dig fram med olika storlekar för att hitta det som passar ditt hem bäst. Hos oss på Furniturebox hittar du både stora och små lampskärmar i flera olika färger och mönster.
  • Vilken lampskärm passar mitt hem?

    Ditt val av lampskärm kommer inte bara påverka inredningen i ditt hem. Olika lampskärmar släpper igenom olika mycket ljus och ger därför olika intryck både när de är tända och släckta. En lampskärm i rotting, linne, glas eller en vit lampskärm släpper ofta igenom mer ljus än en svart lampskärm eller en lampskärm i sammet. En lampskärm i metall släpper ofta inte igenom ljus alls, utan ger mer riktad och skarp belysning rakt upp eller ner. När du ska välja lampskärm bör du därför fundera på vilken slags belysning du vill ha i ditt vardagsrum, kök eller sovrum. När det kommer till lampskärmens utseende kan du låta kreativiteten flöda. Låt dina lampskärmar matcha övrig inredning i rummet eller satsa på en röd eller grön lampskärm som sticker ut. Eftersom lampskärmar är så enkla att byta ut så behöver du inte vara rädd för att experimentera. En lampskärm med fransar kan ge vardagsrummet ett spännande och lekfullt inslag medan en beige lampskärm kan ge fönsterlampan ett stilrent, enkelt och elegant intryck. Bara fantasin sätter gränser. Vilken tur att vi på Furniturebox har både enfärgad och mönstrad lampskärm för att du ska kunna skapa ditt drömhem.