Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 104 produkter
1
...
5

Populära filtreringar

Dags att köpa barnsäng, spjälsäng eller juniorsäng? Här hittar du prisvärda och säkra sängar för både baby och barn. Köp en skön och bekväm barnsäng hos Furniturebox.se och ge ditt barn bästa förutsättningar till riktigt bra sömn. Oavsett om du är ute efter liten våningssäng, en loftsäng med förvaring eller en riktigt cool barnsäng med kreativ design så hittar du många olika kvalitativa barnsängar och juniorsängar till riktigt bra pris hos oss. Beställ med fri frak och snabb leveras redan idag.

Stort utbud av coola barnsängar och juniorsängar

 • När bör man byta från spjälsäng till en större barnsäng?

  ✓ En bra måttstock brukar vara tidpunkten då barnet har lärt sig att stå upp och kanske då även börjar försöka klättra ur sängen själv. Vanligtvis brukar det röra sig om när barnet är dryga 1 år. När man väljer barnsäng finns det olika typer av varianter. Antingen kan man välja en juniorsäng eller dagbädd. I vårt sortiment hittar du juniorsängar i olika storlekar och modeller. Vanligaste bäddmåttet är en barnsäng eller juniorsäng 90x200, men vi erbjuder även mindre bäddstorlekar för dig som letar efter en liten barnsäng. Vi erbjuder även våningssängar och loftsängar som utmärkt alternativ som barnsäng eller juniorsäng. Hos oss på Furniturebox hittar du ett brett och varierat utbud av billiga och fina säng barn.
 • Vad är skiljer en våningssäng från en loftsäng?

  ✓ Generellt sett är en loftsäng utrustad med en sängyta på övre plan, och lämnar sedan utrymmet under sängen helt fritt. En våningssäng å andra sidan har två eller fler sängplan ovanpå varandra. En loftsäng är ibland konstruerad för att vara lite lägre än en våningsäng, vilka kan göra den mer lämpad för barn som är lite mer klättriga och på upptäckande fot. Hos oss hittar du loftsängar och våningssängar i olika modeller, bland annat en ny variant av våningssäng där den nedersta sängen dras ut i golvnivå och på så sätt skapar en våningssäng med två plan. Om du är ute efter en loftsäng till mindre barn så kan utrymmet under sängen fungera som en koja, lekyta eller förvaringsutrymme för leksaker. Det är även ett alternativ att placera ett skrivbord under sängen om den är tänkt till ett lite äldre barn.
 • Är det riskfyllt med våningssängar för barn?

  ✓ Nej, men givetvis bör uppsikt och försiktighet åttas. Alla våningssängar, oavsett om de är avsedda för barn eller vuxna, ska ha en skyddande ram runt om sängen för att förhindra fallolyckor i sömnen. Det kan vara bra att ha i åtanke att en hög våningssäng eller loftsäng kanske inte lämpar sig så bra barn till under 4 år kanske eftersom det kan vara svårt för barn i den åldern att ta sig upp och ner från sängen. Om du är ute efter en våningssäng som du önskar att dina barn kan dela så kan det vara ett bra alternativ att låta det äldre barnet sova i den översta delen, och den yngsta i den nedersta.
 • Hur väljer jag madrass till en barnsäng?

  ✓ Madrassen är förstås en förutsättning för en god natts sömn. Här kommer några tips som kan vägleda dig till rätt madrass för just ditt barn. Först och främst är fasthet är oerhört viktigt för komforten. Om barnmadrassen är för mjuk riskerar ditt barn att sjunka ner för djupt, vilket kan vara skadligt för ryggen. För yngre barn är en bra regel - ju fastare madrass, desto bättre stöd. Vad gäller riktlinjer för val av storlek på madrassen så bör den givetvis vara anpassad efter sängens storlek. Utgå från måtten på sängens insida. Eventuella glipor mellan sängen och madrassen bör inte överstiga 2 cm. Men komfort är inte den enda viktiga egenskapen en madrass för barn ska uppfylla. Bra kvalitet är högst betydelsefullt för att den ska klara av att göra ett bra jobb varje natt under flera år. Hygien är A och O för barnets sovmiljö. Välj därför en madrass med ett avtagbart överdrag, eller komplettera med ett madrasskydd, så garanterar du att ditt barn alltid kan sova i en ren och hälsosam säng.