Skippa sidhuvud och gå vidare.

CYBER MONDAY - snart är det för sent!
Upphör om:

Visar 5 av 5 produkter

Ett tyngdtäcke är ett täcke som har fyllts med ett tungt material som gör att det väger betydligt mer än ett vanligt täcke. Hos oss på Furniturebox kan du köpa tyngdtäcken som väger upp till 15 kilo. När man sover under ett tyngdtäcke kan man uppleva att man får en lugnare sömn. Det är även vanligt att man somnar snabbare med ett tyngdtäcke än med ett vanligt täcke. Tyngdtäcken har använts i vården under lång tid för att lindra sömnsvårigheter och ångest.

Vanliga frågor och svar

  • Finns det tyngdtäcken för barn?

    Ja. Hos oss på Furniturebox kan du köpa tyngdtäcken för barn. Det som skiljer dessa från vuxentäcken är att de väger mycket mindre. Ett lätt tyngdtäcke väger 2,6 kilo och rekommenderas för barn från 6 månader upp till 3 år. För äldre barn kan man välja ett tyngdtäcke som väger 5 kilo. Fråga vår duktiga personal om du har frågor om vilken vikt du ska välja på täcket.
  • Vad innehåller ett tyngdtäcke?

    De som du kan köpa hos oss på FurnitureBox är fyllda med sandkristall eller glaspärlor. Det finns även andra fyllningsmaterial som bollar eller specialbehandlad textil.
  • Kan jag tvätta mitt tyngdtäcke?

    Många tyngdtäcken går att tvätta i maskintvätt i 40 eller 60 grader. Använd inte sköljmedel. Vad som gäller för ett specifikt täcke måste du läsa i produktbeskrivningen. För att undvika onödigt slitage är det en god idé att vädra täcket ofta istället för att tvätta det. Vi på Furniturebox svarar gärna på frågor om hur du ska sköta ditt tyngdtäcke för bästa resultat.