Skippa sidhuvud och gå vidare.

Deal alert! 400 kr extra rabatt på köp över 5000 kr! KOD: DEAL400

Avslutas om:

Visar 24 av 31 produkter
12

Upptäck vårt sortiment av eleganta och funktionella dricksglas som kommer att höja din dryckesupplevelse till en ny nivå. Vare sig du söker stilrena glas för vardagsbruk eller önskar imponera vid speciella tillfällen, har vi det perfekta urvalet för dig. Välj bland olika former, storlekar och designer som passar din personliga smak och behov. Skapa minnesvärda stunder med våra högkvalitativa dricksglas, designade för att addera en touch av elegans till varje klunk.

Vanliga frågor om Dricksglas

Hur mycket går det i ett dricksglas?

Ett vanligt dricksglas rymmer vanligtvis mellan 200-250 milliliter vätska. Det kan variera något beroende på storlek och form på glaset.

Vad heter de olika glasen?

Det finns olika typer av glas som används för olika ändamål. Här är några exempel på vanliga glastyper:

  • Dricksglas - används för att dricka drycker som vatten, juice eller läsk.
  • Vinglas - används för att servera vin. Det finns olika typer av vinglas beroende på vilken typ av vin som serveras, till exempel rödvinsglas, vitvinsglas och champagneglas.
  • Whiskeyglas - används för att dricka whiskey. Det finns olika former och storlekar på whiskeyglas beroende på personens preferens.
  • Cocktailglas - används för att servera cocktails och blandade drinkar.
  • Martini- eller margaritaglas - används för att servera martinis och margaritas.
  • Shotglas - används för att dricka mindre mängder alkohol, vanligtvis som en shot.
  • Kristallglas - används för att servera finare drycker och kan ha dekorativa mönster.

Dessa är bara några exempel, och det finns många fler typer av glas som används för olika ändamål och dryckespreferenser.

Hur många dricksglas ska man ha?

Antalet dricksglas som man bör ha beror på antalet personer i hushållet och de individuella behoven. Generellt sett kan man säga att det är bra att ha minst ett dricksglas per person i hushållet. Det är alltid bra att ha ytterligare några glas om man skulle få gäster eller om ett glas går sönder.