Skippa sidhuvud och gå vidare.

Sommarshoppen - hitta dina semesterfavoriter!

Kategorier

Väggdekor

Tapeter

3226 st produkter
Visar 24 av 3226 produkter
1
...
135

Populära filtreringar

Att ha tapeter på väggarna är vanligt i de flesta hem. Tapeter finns i olika mönster, färger och stilar. De används för att ge rummet en unik och personlig touch. För att sätta upp tapeter behövs tapettillbehör som tapetlim, tapetverktyg och tapetbord. Tapetlim används för att fästa tapeterna på väggen, medan tapetverktyg används för att jämna ut och släta ut tapeten. Tapetbordet är en praktisk yta där tapeten kan förberedas och klippas till rätt storlek. Med rätt tapeter och tapettillbehör kan du enkelt förvandla ditt rum till något vackert och unikt.

Vanliga frågor om Tapeter & tapettillbehör

Hur väljer jag rätt tapet för olika rum och stilar?

När det gäller att välja rätt tapet för olika rum och stilar finns det några faktorer att tänka på:

 • Rummet: Tänk på vilket rum det är och vilken känsla du vill skapa.
 • Stil: Ta hänsyn till den övergripande stilen i rummet/hemmet. Om du har en modern inredning kan en tapet med rena linjer och geometriska mönster vara ett bra val, medan en mer klassisk inredning kan kompletteras med en tapet i blommigt eller randigt mönster.
 • Färg och mönster: Tänk på färgschemat i rummet/hemmet. Starka färger kan ge energi och liv till ett utrymme, medan neutrala färger kan ge en mer avkopplande känsla.
 • Material: Kolla även på vilket material tapeten är tillverkad av. Det finns olika typer av tapeter, som papperstapeter, non-woven tapeter och vinyltapeter. Varje material har olika egenskaper och hållbarhet, så välj det som passar dina behov och krav.

Det kan också vara en bra idé att titta på inspirationsbilder och få idéer från inredningstidningar eller online för att få en känsla för olika stilar och kombinationer. Kom ihåg att det viktigaste är att välja en tapet som du tycker om och som passar din personliga smak och stil.

Vilka typer av tapettillbehör behövs för enkel tapetsering?

För enkel tapetsering behöver du följande tapettillbehör:

 • Tapetlim - Det finns olika typer av tapetlim beroende på vilken typ av tapet du använder. Se till att välja ett lim som är lämpligt för din tapet.
 • Tapetbord - Ett tapetbord är användbart för att mäta och klippa tapeterna i önskad storlek.
 • Tapetborste - En tapetborste används för att jämna ut tapeten och få bort eventuella luftbubblor.
 • Tapetsax - En tapetsax används för att klippa tapeten i rätt storlek och form.
 • Tapetverktyg - Det finns olika typer av tapetverktyg som kan underlätta tapetseringsprocessen, till exempel en tapetkniv för att skära tapeten vid kanter och hörn.
 • Tapetroller - En tapetroller används för att jämna ut tapeten och få den att fästa ordentligt på väggen.

Vad är skillnaden mellan olika tapetmaterial och dess egenskaper?

Det finns olika typer av tapetmaterial som används för att dekorera väggar. Här är några vanliga typer och deras egenskaper:

 • Papperstapet: Detta är den vanligaste typen av tapet och är tillverkad av papper. Den är relativt billig och lätt att sätta upp, men den är också mindre hållbar och känslig för fukt.
 • Vinyltapet: Denna typ av tapet är täckt med ett lager av vinyl, vilket gör den mer hållbar och lätt att rengöra. Den är också vattenavvisande och kan användas i fuktiga utrymmen som badrum och kök.
 • Textiltapet: Denna typ av tapet är tillverkad av olika typer av textilmaterial som bomull, linne eller silke. Den ger en mjuk och lyxig känsla, men kan vara svårare att rengöra och är oftast dyrare än andra typer av tapeter.
 • Non-woven tapet: Denna typ av tapet är tillverkad av en blandning av natur- och syntetiska fibrer. Den är enkel att sätta upp eftersom den kan appliceras direkt på väggen utan att behöva blötläggas i vatten. Den är också hållbar och kan enkelt avlägsnas utan att skada väggen.

Vilket tapetmaterial som är bäst beror på dina preferenser och behov. Det är viktigt att överväga faktorer som hållbarhet, rengöringsbarhet och användningsområde när du väljer tapetmaterial.