Inspiration / Test
topbar.html
Laddar varukorg...

OXFORD

OXFORD

Välja soffa

För många är soffan den centrala platsen i hemmet. En plats där vänner och familj samlas. En plats att dricka eftermiddagskaffe och lösa korsord i. En plats att somna gott i till bruset av tv:n. Och när det handlar om en så betydelsefull möbel är det naturligtvis viktigt att det blir rätt. Vi på Furniturebox tycker att soffköpet är en viktig investering som är värd att tänka igenom. Här delar vi med oss av våra bästa tips för ett lyckat soffköp.

Hur ska soffan användas?

Hur din soffa kommer att användas är en tanke som är värdefull att ha i bakhuvudet när du beger dig ut i den härliga - men stora - soffdjungeln. Söker du en vacker soffa för utvalda tillfällen eller är siktet inställt på en slitstark trotjänare som kommer att användas varje dag av hela familjen? Tänk gärna också på hur många personer som soffan behöver rymma som mest. Om släkt och vänner ofta kommer på besök kanske en bäddsoffa är det bästa alternativet.

Stil

Dras du till okomplicerad design med rena linjer eller smälter ditt hjärta av en klassisk howardsoffas mjuka former? Alla har vi vår egen unika soffsmak, och det är bara du som vet hur det känns när en soffa är rätt för just dig. Soffor med generösa mått, låg rygg och breda armstöd har etablerat sig som favoriter hos många tack vare den höga mysfaktorn kombinerat med modern stil. Samtidigt är den klassiska retrosoffan lika aktuell nu som då, och med sina karakteristiska kännetecken och härligt tidlösa stil lyser den upp vilket modernt hem som helst.

OXFORD

Färg

När det kommer till färgen kan en soffa i en stark, vacker kulör ger energi och kan förändra känslan i ett helt rum. På samma sätt lugnar en soffa i en dov ton ner och ger plats åt rummets övriga färger. Är du en av dem som älskar inredning och ständigt förändrar ditt hem? En soffa i neutral nyans behöver vara allt annat än tråkig; den blir den perfekta stilkameleonten som när som helst kan förnyas med snygga prydnadskuddar och plädar.

Benen gör skillnad

Benen är kanske inte det första man tänker på när det gäller soffor, men de påverkar helhetsintrycket mer än man tror. Förutom att utföra den uppenbara uppgiften - att fysiskt bära upp soffan - så är de oumbärliga stilkomplement. Om du någon gång har känt den där riktiga wow-känslan vid åsynen av en soffa så har antagligen benen varit med och spelat om inte en av huvudrollerna så åtminstone bästa biroll. Tack vare benen får soffan den där unika känslan och stilen som ibland kan vara svår att sätta fingret på.


Blänkande kromben sprider en elegant känsla och är helrätt för dig som vill ha en soffa som är både stilsäker och modern. Eller så är mer inne på ben i trä, där naturmaterialets känsla får komma fram till fullo. Ben med lite höjd ger ett fräscht, luftigt intryck medan lägre ben utstrålar avslappning och stabilitet. På många av våra soffor kan du själv välja vilka slags ben du vill ha.

OXFORD

Klädsel

Genom att välja en soffklädsel som passar just ditt liv blir vardagen enklare och på köpet får du en soffa som håller sig fin länge.

  • Avtagbar klädsel
    Ska soffan vara en vacker inredningsdetalj eller kommer den användas varje dag av hela familjen i många år framöver? Med en avtagbar tygklädsel som enkelt tvättas i tvättmaskinen blir soffan fin igen på ett kick, även hos barnfamiljen. 
  • Fläcktålig?
    När det kommer till färgen så syns fläckar sämre på mörka soffor än på ljusa, och allra minst fläckkänsliga är melerade soffor som har naturliga färgskiftningar.
  • Husdjur?
    Våra lurviga vänner må vara djupt älskade, men de har en tendens att gärna lämna små hårstrån efter sig både här och där. Att välja en soffklädsel i en närliggande nyans är oftast den ultimata lösningen för samtliga parter!

OXFORD

OXFORD

Måtten - fingervisning och avgörande fakta

Soffans mått säger mycket om användarupplevelsen. Vill du kunna krypa upp och halvligga riktigt skönt är en djup soffmodell det perfekta valet. Även sitthöjden spelar in; ju högre soffan är desto enklare är den att äta och sitta upprätt i - och att ta sig upp ur. På Furniturebox strävar vi alltid efter att skriva ut så många mått som möjligt, för att du ska få en riktigt bra förståelse för hur soffan kommer dig och dina önskemål.

I många fall är soffans mått naturligtvis direkt avgörande för om den passar in i hemmet eller inte. Kanske har du ett begränsat utrymme som soffan ska få plats på, eller kanske ska du placera den mot en vägg med fönster och du vill för allt i världen inte att soffryggen ska sticka upp över fönsterbrädan? Med hjälp av vår smarta filtreringsfunktion kan du dra i reglagen och filtrera fram soffor med precis rätt bredd, djup och höjd för just ditt hem.

Vilken modell?

I vårt soffsortiment kan du välja och vraka bland hundratals olika modeller. Vet du till exempel skillnaden mellan en divansoffa och en soffa med öppet slut? Här nedanför ger vi en snabb överblick av våra populäraste soffmodeller för att vidga dina soffvyer och underlätta letandet. Kanske får du en aha-upplevelse när du upptäcker att den perfekta soffmodellen för just dig faktiskt existerar?Raka soffor

När man hör ordet “soffa” så tänker nog de allra flesta på den raka soffan – soffornas klassiska urtyp som är briljant i all sin enkelhet. Den raka formen gör den optimal att möblera även för dig som bor litet.Raka soffor

När man hör ordet “soffa” så tänker nog de allra flesta på den raka soffan – soffornas klassiska urtyp som är briljant i all sin enkelhet. Den raka formen gör den optimal att möblera även för dig som bor litet.Raka soffor

När man hör ordet “soffa” så tänker nog de allra flesta på den raka soffan – soffornas klassiska urtyp som är briljant i all sin enkelhet. Den raka formen gör den optimal att möblera även för dig som bor litet.Raka soffor

När man hör ordet “soffa” så tänker nog de allra flesta på den raka soffan – soffornas klassiska urtyp som är briljant i all sin enkelhet. Den raka formen gör den optimal att möblera även för dig som bor litet.Divansoffor

En stor, inbjudande soffmodell som, precis som namnet antyder, har formen av ett U. Den perfekta myssoffan!Divansoffor

En stor, inbjudande soffmodell som, precis som namnet antyder, har formen av ett U. Den perfekta myssoffan!

Till sist

Med soffans funktion i åtanke blir vägen till drömsoffan både kortare och rakare. Att köpa soffa ska vara lustfyllt. Så kom ihåg att inte bara fokusera på vad du behöver - utan också vad du vill ha. Låt en blandning av magkänsla och logik visa vägen, och vi är säkra på att drömsoffan snart är din. Botanisera i vårt stora sortiment och hitta dina egna guldkorn!

Senast besökta artiklar