Inspiration / Reportage / Sängar / Kontinentalsängar
topbar.html
Laddar varukorg...
  • Kontinentalsängar

Utan sängen klarar vi oss inte. Tänk dig en hel värld av hålögda, svamlande och i ryggsmärtor dubbelvikta människor med max två sovtimmar på nacken och du får bilden klar för dig. Det sägs att redan de gamla grekerna nyttjade säng. Detta stämmer visserligen, men redan långt innan de gamla grekerna sov över huvud taget utförde vissa människor sina nattliga bestyr i vad som kan betecknas som sängar. Redan 2000 år före kristus låg välbärgade Egyptier i knusende ro och nannade kudden. Idag är sängen ett självklart inslag i civilisationens inredningslandskap. Utbudet är gigantiskt och innefattar, förutom sängar i alla storlekar och former, en riklig mängd pikanta sängtillbehör att piffa sängkammaren med.

Kontinentalsägen är en extra bekväm och lyxig form av säng som imponerar med sin majestätiska uppenbarelse. En kontinentalsäng har en noga övervägd konstruktion där samtliga komponenter verkar för att ge dig en så bekväm och skonsam liggkomfort som möjligt. Kontinentalsängar är på grund av sina påkostade konstruktion lite högre än vanliga ramsängar vilket bidrar till en exklusiv hotellrumskänsla. En litern detalj som inte bör ignoreras är att de extra centimeterna ger en skonsammare start på dagen, då mindre kraft krävs vid uppstigning. Istället för att mödosamt stånkande och mörka tankar om själens obotliga ensamhet smyger sig in i din morgonrutin, hoppar du formligen ur din kontinentalsäng och omfamnar livet och dess outtömliga smörgåsbord av möjligheter! Läs mer om kontinentalsängar och dess uppbyggnad i vår omfattande Sängguide.

En villfarelse som lätt kan slå en är att sovrummet endast bör och kan tjäna som nattlig sovplats. Mångas sovgemak framstår gärna, och helt utan skrupler, som rummet där solen aldrig skiner. En inredningsmässigt eftersatt skrubb med klädhögar i drivor längs golvet, och det röda, infernaliskt blinkande skenet från den digitala väckarklockan som enda kulörta inslag. Så behöver inte vara fallet. Sovrummet förtjänar att tas på fullaste allvar, även fast det är jobbigt att dammsuga under sängen! Tänk dig en stor inbjudande säng med en mjuk och kuddförsedd gavel, frukost på sängen. På varsin sida om sängen står två smakfullt avskalade sängbord, på det ena står en vas med nyplockade sommarblommor, på det andra en bild föreställande två bananer i pyjamas. Genom det gläntande fönstret strömmar frisk morgonluft och fågelsång. Då är det gott att leva.

Kontinentalsängar

Våra Favoriter

Senast besökta artiklar