Inspiration / Reportage / Övrigt / Uteplatsen
topbar.html
Laddar varukorg...
 • Uteplatsen


När doften av glödande grillar och nyklippt gräs smyger sig in i näsborrarna, då ser vi övervintrade nordbor ut genom våra öppna fönster och inser att det är dags. Verandor, balkonger, altaner, bersåer, alla våra uteplatser pockar på uppmärksamhet. De fodrar uppfräschning, omhändertagande och en lätt smekning av gröna fingrar. Gränserna mellan inne och ute blåser delvis bort med den ljumna vinden som driver korsdrag genom våra vidöppna bostäder. Plötsligt sitter vi utomhus och äter, pratar och lever.
Att inreda sin uteplats är allt som oftast ett rent nöje. Bilder av ändlösa sommarfester, långa dagar i den stekande solen och idylliska frukostar dyker snabbt upp i huvudet. För att förverkliga dessa sommardrömmar måste vi kika lite närmare på dem. Hur stor är loungegruppen som dina nära och kära trängs i på den ändlösa sommarfesten? Vad är det för färg på den? Ligger du i en gungande hammock och svalkar av dig i skuggan, eller är du mer av en solstolstyp? Intas den idylliska frukosten vid ett picknickbord i trädgården, eller vid eleganta café-möbler på balkongen? Som vanligt när det gäller inredning är det mycket mätande, matchande och inkänning som krävs och där är uteplatsen inget undantag.

För att uteplatsen ska bli det där extrarummet som det så ofta benämns som bör man inte kompromissa utan lyssna noga till sin stilkänsla. Här följer några tips som bidrar till en mer avslappnad stämning på uteplatsen.

 • Växter av olika slag bringar livskraft och färg till sin omgivning och skapar hemtrevnad, och vem skulle tacka nej till en egen liten örtträdgård?
 • På mindre balkonger kan växtlighet göra smärre underverk för välbefinnandet. En grå och kal återvändsgränd förvandlas snabbt till en sommar-oas med lite grönt på väggarna!
 • Inreder du ett stort trädäck finns risken att de stora ytorna känns kala och tråkiga. För att skapa en mer välkomnande känsla kan man dela in däcket i sektioner med till exempel blomlådor. På det sättet undviker du att drabbas torgskräck varje gång du öppnar altandörren.
 • Textilier såsom mattor, kuddar och plädar ger en välkomnande känsla och varmare ton till inredningen.
 • Ljussätt din uteplats med ljuslyktor, slingor eller varför inte en rejäl utelampa. Att kunna lysa upp när det börjar skymma höjer trivselfaktorn med många snäpp.
 • En dagbädd på altanen eller balkongen förstärker rumskänslan och skapar en ny tillflyktsort att ta igen sig på.
 • Skapa mysiga hörn i trädgården dit du kan ta med dig kaffekoppen och lapa frisk luft i den fria naturen. Myshörnan behöver inte vara allt för påkostad, det kan räcka med en mysig hängmatta eller en liten eldstad. Huvudsaken är att du väljer en vacker och någorlunda ostörd del av trädgården.
 • läder-looken

  Våra Favoriter

  Uteplatsen

  Våra Favoriter

  • 1695:-
   2695:-
  Senast besökta artiklar