Inspiration / Reportage / Övrigt / Svartvitt
topbar.html
Laddar varukorg...
  • Svartvitt

Är det något vi skandinaver älskar så är det våra vita ljusa hem. Sedan flera decennier tillbaka vill vi ha ljust och fräscht med vita väggar (möjligtvis i Stockholmsvitt för den vågade), stora fönster och öppna ytor. En stor trend de senaste åren har varit att blanda detta ljusa fräscha med mörkt och hårt, helt enkelt svartvitt. Det härliga med denna trend är att den går att variera in i det oändliga så att du fortfarande behåller din personliga smak. Svartvitt kan nämligen appliceras på många olika stilar, från lantligt och shabby chic till rustikt och industriellt eller kanske mid century modern. Med olika former och material kan samma färgställning te sig väldigt olika. Och hittar du en möbel eller inredningsdetalj som har helt rätt känsla men fel nyans är det ju bara att ta fram färg och pensel!

Med lite hårdare svarta detaljer mot en annars vit och mjuk bakgrund kan man få riktigt spännande kontraster. En bra bas att börja med kan vara en vit soffa med några snygga svarta kuddar i en annorlunda textur, kanske fuskpäls eller grovstickat. Genom att variera med olika nyanser av svart och mörkgrått kan du få till ett djup i inredningen och ta rummet till nästa nivå. Var inte heller rädd för mönster, gillar man inte den klassiska blockade färgställningen kan man variera med en chevronmönstrad lampskärm, en hundtandsmönstrad kudde eller en matta med det ikoniska trekantsmönstret inspirerat av Sergels torg i Stockholm. En print med ett vackert svartvitt foto eller ett inspirerande citat och stilen är komplett.

Är du rädd att tröttna på denna enkla färgställning så är det lätt att pigga upp stilen med en väl vald färgklick. Ta hjälp av en orange kudde i soffan, en turkos vas eller en färgglad print på väggen för att få till det där oväntade som får en att haja till. Håll dig till en accentfärg per rum för en genomtänkt look. Är inte starka färger din grej men du ändå vill uppdatera det svartvita så kan naturliga och jordiga färger vara en riktig hit. Beige, dovt brunt eller mättat mörkgrönt kan vara precis det som får ditt hem att gå från schack till chic.

Svartvitt

Våra Favoriter

Senast besökta artiklar