Inspiration / Reportage / Övrigt / Rustikt
topbar.html
Laddar varukorg...
  • Rustikt

I detta stressens tidevarv placeras tunga ok på människans axlar. Långa slitsamma arbetsdagar läggs på hög, skrumpnar snabbt och förmultnar i glömskans mylla. Drömmen om ett litet hus vid landsvägskanten med bågnande trägolv, rustik och bottnad inredning samt flagnad flaggstång flammar starkt i mångas medvetande. Denna dröm behöver inte förbli obesannad likt ett irrbloss spridande sitt fladdrande sken längs dagdrömmarnas horisont. En dag sitter du där i ditt torp och låter omvärlden bero! Du lägger ifrån dig din bok, ställer dig upprätt och låter förnöjsamt golvet knarra under dina fötter. på golvet ligger fransiga trasmattor, på bordet brinner vilsamma stearinlågor, längs väggarna ståtar skåp och bänkar, minnande om den tid som flytt.

Det spelar inte så stor roll hur gammal din bostad är, var den är belägen eller hur stor den är, möbler med rustik charm kan alltid tjäna som en effektfull inredningsdetalj i ditt hem. En helt rak och totalt fläckfri inredning frammanar ofta en känsla av sterilitet, om man adderar ett slitet uttryck med varm patina växer rummets uttryck till något som är svårt att sätta fingret på. En inbjudande och gemytlig känsla av igenkänning, trygghet och en rogivande fläkt från förr. Det finns något befriande med möbler som inte är stöpta i spikraka formar. Lite flagnad färg, en rostig bult, en ruffig textur är alla exempel som påvisar att allting inte är felfritt, detta ger inredningen ett avslappnat och harmoniskt uttryck.

Lantlig inredning finner sig till rätta i en rad olika stilar såsom New England, Shabby shic, industriell still och många fler. Denna typ av inredning är även mycket effektfull i sällskap av moderna möbler då kontrasten skapar dynamik i inredningslandskapet. Ett material som ofta används i den lantliga stilen är naturligtvis trä som med sin skönhet och autenticitet skapar en mjuk pondus. Ytterligare ett material som med fördel används när du vill skapa ett rustikt uttryck är metall som bara blir snyggare och snyggare med åren. Det är också så man kan sammanfatta förloppet på gediget byggda möbler: snyggare och snyggare för varje litet slitage, för varje liten repa. För kom ihåg att det finns någon som bor i ditt hem, där bor du!

Rustikt

Våra Favoriter

  • 3995:-
    6095:-
Senast besökta artiklar