Inspiration / Reportage / Övrigt / Badrum
topbar.html
Laddar varukorg...
  • badrum

 

Badrum, smaka på ordet. Ett rum för bad, för rening och avkoppling. Ett rum där man rensar sig själv och förhoppningsvis finner tid för en stunds kontemplation. Ett rum där väldoftande tvålar och exklusiva rakknivar samsas med tandtråd och billiga doftljus från senaste snabbköpsrean. En kväll sent i November kan man söka tröst och beskydd från den vinande hösten i badrummets mjuka, varma famn, en högsommardag i mitten av Juli svalkar det dig med sin friska andedräkt. När du är eftersökt av personer som kräver allt och lite till, och inte vet var du ska vända dig, gömmer badrummet dig bakom den lyckta dörren och påtalar omgivningen att du förmodligen inte vill bli störd. En sann vän bland rum! Vårda er vänskap, underhåll badrummet, håll det rent och era vänskapsband kommer vara i vått som torrt..

Marknaden för badrumsprodukter är massiv. Typiska badrumsattiraljer såsom tvättställ, toalettstolar och badkar har länge sett ungefär likadana ut, förutom lite mer exklusiva varor som ofta haft ett mer alternativt formspråk. Detta har förändrats. Dagens marknad för sanitetsprodukter har växt explosionsartat och nu kan du finna väldesignade produkter i varierade utseenden för en vettig peng. Därmed är det lättare för just dig att hitta de produkter som passar in i dina drömmars badrum. Även när det kommer till möblering av badrummet har utbudet vidgats. Smarta och väldesignade förvaringslösningar med modernt uttryck matchar den individualistiska trenden som präglar sanitetsprodukterna, där du har chansen att anpassa hela ditt badrum och ge det en personlig prägel som speglar dig och din personlighet.

Det blåser många vindar genom vårt kära lögningstempel. Allra vanligast är fortfarande att det praktiska går före det rent estetiska i badrumsinredningen. Men faktum är att en friare och mer skönhetsbejakande syn på badrummet och dess plats i våra hem och liv, växer sig allt starkare. Badrummet behöver inte vara en stängd och förstenad del av din bostad. En av insikterna som detta synsätt vill ge är att toalett och badkar/dusch inte måste dela rum. Man kan kombinera bad och sovrum och skapa sin eget avslappningsoas. Med en skiljevägg mellan sovdelen och baddelen får du en ljusare och öppnare atmosfär och en lyxigare vardagskänsla på köpet. Ett annat hett tips är att låta delarna växa in i varandra genom att låta sovrumsgolvet eller tapeten flyta in i valda delar av badrummet och på det sättet skapa en enhetligare känsla.

I stället för små tråkiga fönster kan man till exempel investera i ett stort takfönster och därmed få ett ljusare och mer välkomnande badrum. Att använda sig av glaspartier är för övrigt en smart metod för att skapa rymd och luft i både små och stora badrum. Ett annat sätt att bringa liv i rummet är att använda sig av färger, oväntade mönster i inredningen. Möjligheterna är ändlösa när det kommer till val av kakel, mosaik och olika stenmaterial. En golv med detaljrikt mönster i kombination med en enfärgad vägg kan exempelvis göra mycket för dynamiken och helhetskänslan i ett rum. Självklart medför det faktum att vatten och fuktig luft är oerhört vanligt förekommande i badrummet, vissa begränsningar. Lite krasst kan man därmed påstå att det bara är din egen fantasi samt elektrikern som sätter gränserna i Badrumsdrömmarna.

Badrum

Våra Favoriter

Senast besökta artiklar