Fri frakt
Snabba leveranser
Öppet köp 365 dagar
+20 000 recensioner
Varukorg
0
Kassa

Sängar

5829Produkter
Populära filter:
Sortera på
Filter
Komfortzoner (st)
Form
Bredd
Från(cm)
-
Till(cm)
Bäddmått
Längd
Från(cm)
-
Till(cm)
Utseende
Stil
Färg
Funktion
Pris
Från(kr)
-
Till(kr)
Visa endast kampanj
Serie
Typ
Leverans inom 2-6 vardagar

Vi spenderar ungefär en tredjedel av all vår tid i sängen. Vi sover runt 227 700 timmar under ett liv, förhoppningsvis sker detta i sängen. Sängar kan alltså ses som väldigt viktiga för att vi ska kunna ha det bra.

Sängar - hållbar komfort

Sängar är de möblerna som du faktiskt spenderar den största delen av ditt liv i. Då känns det kanske extra viktigt att just den möbeln är komfortabel nog för att sömnen ska fylla sitt syfte. Meningen med all tid i sängen är ju att dina energidepåer ska fyllas på. Och naturligtvis bör då sängen även vara hållbar med tanke på all den tid som spenderas där. Det du bör tänka på när du ska köpa sängar är att det finns olika sorter och modeller för olika behov. Vissa behöver verkligen en som formar sig exakt efter kroppsformen, andra föredrar hårda, och så finns de som vill ha extra mjuka som man verkligen sjunker ner i. Det är en smaksak för dig och din kropp (samt eventuell samsovare) att enas om.

Sängar - en möbel att trivas i

Prisvärda sängar är sängar som håller länge, har hög komfort och även är snygga nog att passa in i rummet. Det kan vara värt att lägga några extra kronor på att få den perfekta sängen, när man vet vilken viktig möbel det är för just ditt välbefinnande. Precis som med all inredning till hemmet finns det olika stilar, och den personliga smaken måste få ha en talan. Det finns alltid något som passar just dig, håll bara ögonen öppna. När du söker online blir allt även väldigt lättöverskådligt och du lär snabbt hitta sängen som passar just dig och ditt hem. Flera varianter av kontinentalsängar är väldigt populära. Lättare montering av sängben och dylikt kan tillkomma. Sen är det bara att hoppa ner i sängen och börja njuta.

Att tänka på vid köp av sängar

Hård eller mjuk

Sängar finns i olika hårdhet och det som spelar in i valet av hård eller mjuk säng är bland annat hur mycket du väger och om du helst sover på mage eller rygg. En hårdare säng passar dig som sover mycket på mage medan den lite mjukare sängen passar bättre för dig som helst sover på rygg. När du köper sängar på nätet finns ofta information om fastheten beskrivet i produktens varubeskrivning. I till exempel en har du hela tre madrasser som ska göra det bekvämt för dig, vilket ger sängen en alldeles speciell komfort, och även gör ett speciellt intryck i inredningen då en sådan säng blir extra hög.

Sängbenens stora nytta

Alla sängar är inte bekväma sängar. Ibland kan man frestas av en idé som passar inredningen perfekt men som inte är så perfekt när det kommer till komfort. Att skippa sängbenen kan vara en sådan idé. Vill du ha den mysiga orientaliska känslan i ditt sovrum rekommenderas då i stället extra korta sängben, som lätt döljs under ett hängande överkast och möbeln får den golvnära känslan ändå. Sängbenen är trots allt inte till för enbart syns skull, de gör nämligen väldigt stor nytta för sängens bekvämlighet. Har du dessutom lätt att få ryggproblem bör du absolut inte slarva med sängbenen.

Stor eller liten

När det kommer till barn som är för stora för spjälsäng kan tankarna gå isär. Hur stor säng bör de ha? Visst kan det både vara möjligt och även lämpligt att köpa en stor vuxensäng till barnet direkt. Då behöver du göra några medvetna val innan du genomför ditt köp. Det du måste tänka på då är att barnet inte ska kunna ramla ner från hög höjd, riktigt låga sängben är då att rekommendera. Det ska heller inte finnas några mellanrum som barnet kan fastna och skada sig i. Vill du dock vara helt säker på att sängen är anpassad och säker är den bästa rekommendationen att köpa just en korrekt utformad till barnet.

Med sänggavel eller utan

Sängar utan kan vara både snyggt och stilrent, och inredning är en viktig del för att kunna trivas i ett hem. Det man bör tänka på är dock att många tillbehör till möbler fyller någon form av funktion och även nytta. När det kommer till sänggavlar finns det en synbar inredningsnytta då din säng kan bli en helt ny möbel beroende på vilken gavel du byter till. Det är ett lätt och smidigt sätt att förnya inredningen i sovrummet på. Men så finns även den praktiska nyttan, såvida du inte har din säng mitt i rummet så kommer väggen att solkas ner av mörka fläckar om du inte pryder sängen med en fin passande gavel.