Kassa
0 varor. Totalt 0 kr
Varukorg
0
Över 400 000 nöjda kunder
fri frakt
ÖPPET KÖP 365 DAGAR

Tvättställ

Filter

Ett tvättställ är en viktig inredningsdetalj i ditt badrum eftersom det ofta är det första som fångar blicken när du stiger in i rummet. Hos Furniturebox hittar du något för varje smak. Vi har både nedsänkta, ovanpåliggande och fristående modeller som blir snygga tillskott i ditt badrum.

Välj rätt tvättställ

Oavsett om du ska helrenovera ditt badrum eller om du bara behöver ett nytt tvättställ så finns det några saker du bör tänka på. Se först och främst över dina behov. Har du lite plats i badrummet kan en fristående modell eller en vägghängd variant spara plats. Vill du ha mer förvaring är en modell som kan sänkas ned eller placeras ovanpå ett skåp en bra idé. Om ni är många i familjen kan det vara snyggt med ett större skåp med plats för två ställ på. Du bör också tänka på vad du vill ha för modell. Hos oss hittar du många billiga tvättställ av hög kvalitet. Vill du ha enkla raka linjer, eller längtar du efter en färgklick i badrummet? Kanske är en vågad variant i frostat glas något för dig, eller så föredrar du ett enkel, rund modell.

Installera ditt nya tvättställ

Det går att installera tvättställ själv, men om du känner dig det minsta osäker är det trots allt bäst att du använder dig av en behörig fackman. Tänk på att badrum har en fuktig miljö och vid tvättstället är det dessutom extra mycket vatten som skvätter runt. Om något går fel med dragningen av avloppsrören eller tätningen kan du i värsta fall drabbas av fuktskador. Du ska dock inte vara rädd för att köpa tvättställ online. En bra fackman får du enkelt tag i och kostnaden brukar inte bli så stor. Att sänka ned tvättställ i till exempel en bänkskiva kan du dock göra själv. Här behöver du såga ut en bit i skivan. Tänk bara på att inte såga ett hål lika stort som tvättstället eftersom det då kommer att falla igenom bänkskivan.

Viktiga frågor innan du köper tvättställ

Vilket material ska jag välja?

Det finns modeller i många olika material att välja bland när du köper tvättställ på nätet, bland annat porslin, keramik och glas. Fördelarna med modeller i keramik och porslin är att de har en glaserad yta som är mycket tålig och lätt att hålla ren och fräsch. Ett tvättställ i glas kan vara lite känsligare för stötar och slag, men är ändå relativt tåligt och blir ett intressant inslag i badrummet. Egentligen kan man säga att det mest är din personliga smak som avgör vilket typ av material du ska välja. Tänk också på att det är snyggt om modellen matchar den övriga inredningen i badrummet. Har du till exempel en toalett och badkar i vitt blir det snyggt med ett liknande utseende på tvättstället.

Får jag installera tvättstället själv?

Det är tillåtet att installera tvättställ själv, men det kan vara bra att ta hjälp av en behörig rörmokare om man känner sig osäker. Anledningen till det är att den fuktiga miljön i badrum lätt ger upphov till skador om det på något sätt blir skador i tätskiktet. Även avloppsrören är känsliga och måste tätas på rätt sätt för att inte läcka vatten. Vattenskador är ofta kostsamma och därför något du allra helst vill undvika. Investerar man i exklusiva tvättställ är det viktigt att jobbet blir gjort på rätt sätt. Känner du att du behärskar installationen själv finns det dock inget som hindrar dig.

Vilka tvättställ passar i små badrum?

Om du bor på liten yta är varje centimeter viktigt. Det är också något som tillverkarna har tänkt på och därför tagit fram små och smidiga modeller. Varför inte satsa på ett runt, en design som känns modern och pryder sin plats i badrummet. Denna modell tar också ofta mycket liten plats. Vägghängda ställ är också bra eftersom de frigör golvyta som du kan använda till annat. Bor du litet kan det också vara bra att se till att det finns extra förvaring. Utrymmet under tvättstället är en perfekt plats att använda sig av. Om du får plats kan du fälla in ett tvättställ i ett skåp, annars finns det också mindre hyllor att köpa som är speciellt avsedda för utrymmet under skåpet.

Vilket tvättställ är bäst för en barnfamilj?

När man är många i familjen händer det ibland att man vistas flera i badrummet. Då kan det vara bra att ha tillgång till två tvättställ. Om du har riktigt små barn kan det också vara fördelaktigt att tänka på att inte ha en modell som sticker ut från väggen för långt eftersom det gör det svårt för de små att nå blandaren. Även påliggande modeller med hög kant kan göra det svårt för barnet att nå. Man bör heller inte välja ett för grunt ställ eftersom det lättare svämmar över än ett djupt. Med det sagt finns det många snygga modeller som passar barnfamiljen perfekt.