Kassa
0 varor. Totalt 0 kr
Varukorg
0
Över 400 000 nöjda kunder
fri frakt
ÖPPET KÖP 365 DAGAR

Handdukstork

Filter

Få personer gillar att torka sig med en fuktig handduk när de stigit ur duschen eller badet. Genom att installera en handdukstork i ditt badrum kommer du alltid att ha torra och varma handdukar, en vardagslyx som alla borde unna sig.

Handdukstork för alla behov

En handdukstork är en investering du inte kommer att ångra. Det finns dock några saker du bör tänka på innan du köper denna produkt. Det finns en hel rad modeller att välja bland så det första du bör göra är att se över dina behov. Hur många är ni till exempel som kommer att hänga upp handdukar på torken och hur stort är badrummet? Du bör också ta ställning till om du vill ha en vatten- eller eluppvärmd tork. Tänk också på att torken ska smälta in på ett bra sätt i ditt badrum. Om din blandare och duschkran är i metall är det snyggt att matcha detta med din tork. Att välja en tork i vitt är också alltid ett säkert kort eftersom den smälter in bra i de flesta miljöer. När du tagit ställning hittar du en bra handdukstork hos oss på Furniturebox.

Installation av handdukstork

När det är dags att installera din handdukstork är det bra att veta att installationen alltid behöver göras av en behörig elektriker. Försök alltså inte installera den själv eftersom det i värsta fall kan leda till skador och olyckor. När man arbetar med el i fuktiga miljöer såsom badrum är det naturligtvis extra viktigt att tänka på säkerheten. När du anlitar en elektriker för installationen går det dessutom att tillämpa rot-avdrag. Det finns även en rad modeller att välja bland när du köper handdukstork online på Furniturebox. För den stora familjen finns torkar med många pinnar att hänga handdukarna på, men även det lilla hushållet kan hitta en bra och nätt modell. Tänk på att torken tar upp en ganska stor yta i ditt badrum och därför bör harmoniera bra med din övriga inredning. Det är lätt att jämföra olika modeller när du köper handdukstork på nätet.

Viktiga frågor innan du köper handdukstork

Ska jag välja vatten- eller eluppvärmd handdukstork?

Vilken typ av handdukstork du ska välja styrs av dina behov. Bra att veta när du ska köpa handdukstork är att en modell som enbart är uppvärmd av vatten ofta är kall under de varmare årstiderna eftersom du då stänger av dina element. Vill du alltid kunna ha tillgång till varma och torra handdukar är en eluppvärmd tork alltså att föredra. För att spara el stängs den enkelt av när du inte använder den. Det finns också handdukstorkar som kombinerar vatten och el. Det är en flexibel lösning som gör att du kan välja det uppvärmningssätt som passar bäst för tillfället.

Vilken modell ska jag välja?

Vilken modell av handdukstork du ska välja beror på dina behov. Om ni till exempel är många som alltid vill ha tillgång till en varm och torr handduk är det bra att välja en modell som har ett stort antal pinnar att hänga upp våta handdukar på. Om du bor litet så kan det kännas som det är svårt att få plats med en tork, men det finns en hel del små och nätta modeller att välja bland. Torken tar ju också mest upp väggyta och sticker inte ut så långt i rummet, något som är värt att tänka på. Hos Furniturebox kan du hitta en prisvärd handdukstork av god kvalitet som matchar dina behov.

Kan jag installera handdukstorken själv?

Om du inte är behörig elektriker ska du inte ge dig på att själv försöka installera din handdukstork. Detta måste göras av en fackman som har gedigen kunskap om hur man gör. Oavsett om din handdukstork ska gå på vatten eller el så är det en ganska komplicerad installation och det är viktigt att inget går fel. Som bekant leder vatten el och i ett badrum vistas man i en fuktig miljö. En felinstallerad handdukstork kan därför i värsta fall leda till olyckor, något du naturligtvis vill undvika. Bra att veta är att när du anlitar en behörig elektriker för att installationen så har du rätt att göra rot-avdrag på arbetet.

Varför behöver jag en handdukstork?

Med en handdukstork i badrummet har du alltid tillgång till varma och torra handdukar, något som är en fröjd när du stiger ur badet eller duschen. Tänk också på att handdukar som hänger fuktiga på en krok länge faktiskt börjar lukta ganska illa. Det problemet undviker du effektivt med en tork. Eftersom badrummet har en ganska fuktig miljö kan det faktiskt vara svårt att få handdukarna helt torra där utan tork. Upplever du att dina handdukar alltid är lite fuktiga är en tork en väl värd investering som du absolut inte kommer att ångra. Det finns torkar som passar de flesta badrum, något som gör att du enkelt kan hitta en som passar dig.