Kassa
0 varor. Totalt 0 kr
Varukorg
0
Över 400 000 nöjda kunder
fri frakt
ÖPPET KÖP 365 DAGAR

Duschväggar

Filter

Om du vill kunna duscha och samtidigt skydda ditt badrum från vattenstänk är duschväggar ett perfekt alternativ. De är både praktiska och eleganta och ger dig stor frihet när det gäller möbleringen av ditt badrum. Med flera modeller att välja mellan kan nästan alla hitta något för dem.

Passar duschväggar i alla badrum?

Duschväggar är ett utmärkt tillskott i de flesta badrum, men inte i alla. Eftersom de står direkt på golvet är det viktigt att du har rätt lutning på golvet för att vattnet ska kunna rinna undan ordentligt och på så vis undvika vattenskador. Förutsatt att du har rätt golvfall kan en duschvägg passa perfekt i ditt badrum. De enda frågorna att ställa sig nu är; vilken typ av duschvägg är rätt för mig? Vad passar min inredning och storleken på mitt badrum bäst? Och vad kan ge mig den känslan jag vill ha? Vi hoppas att den här artikeln kommer att hjälpa dig att svara på de frågorna. Genom att leta efter duschväggar på nätet har du gott om tid att fundera och jämföra olika modeller utan att du behöver lämna huset.

Att installera duschväggar

De flesta duschväggar monteras med skruvar vilket oundvikligen medför vissa risker. För den händige är det absolut möjligt att köpa duschväggar och sedan installera dem själv. I de flesta fall rekommenderar vi dock att du tar hjälp av ett proffs. En annan metod som har ökat i popularitet är att montera sina duschväggar med hjälpa av specialanpassade limningskit. Detta gör saker mycket enklare för hemmafixaren eftersom att ingen hänsyn behöver tas till bakomliggande material, tätskikt eller placering av vattenrör, elkablar och träreglar. Du behöver inte heller oroa dig för att kakel eller klinkerplattor spricker vilket kan hända vid borrning. Duschväggar bör inte limmas mot en våtrumsmatta då det inte är bärkraftigt nog. Se till att du vet vad som gäller för just ditt badrum om du köper duschväggar online för att slippa otrevliga överraskningar.

Att tänka på innan du köper duschväggar

Vilken typ av glas bör jag ha?

Typerna av glas som används i duschväggar kan delas in i två grupper; frostat glas, klarglas och glas som är rökfärgat i olika nyanser. Utöver de tre grundvarianterna finns det väggar som är gjorda av delvis frostat glas. Många som har mindre badrum väljer klarglas eftersom att det hjälper till att ge badrummet en mer öppen känsla och ger intryck av mer utrymme. Rökfärgat glas kan vara väldigt elegant och lyxigt, speciellt om du har inrett ditt badrum i mörka toner. Frostat glas används främst av praktiska skäl om man är flera som delar på ett badrum, att någon duschar medan en annan person borstar tänderna exempelvis. En del väljer dock frostat glas för att de gillar hur det ser ut. Oavsett vilken typ av glas du väljer finns det prisvärda duschväggar på nätet.

Håll dina duschväggar rena och fräscha

Precis som i alla duschar finns det en risk för kalkavlagringar. Detta gäller framför allt om du bor i ett område med hårt vatten till exempel i Uppsala eller på Gotland. Så hur gör man rent duschväggar kanske du undrar. Ingen fara, kalkavlagringar är enkla att motarbeta. Allt du behöver göra är att torka duschväggen med en gummiskrapa eller en mjuk trasa efter varje dusch. Detta är ett effektivt sätt att undvika kalkavlagringar. Om dina duschväggar har mer ingrodd smuts rekommenderar vi specialanpassat rengöringsmedel. Använd aldrig rengöringskräm med slipmedel då det kan repa glaset. Frostat glas kan vara extra känsligt.

Hur många duschväggar behöver du?

Duschväggar är väggar i glas eller plast som är gjorda för att skydda ditt badrum från vattenstänk. De finns i flera olika modeller och utseenden. Till exempel måste man välja om man vill ha en enskild duschvägg, även kallad skärmvägg eller fristående vägg, eller om man föredrar två eller till och med tre väggar. Flera väggar ger en känsla som påminner om en duschkabin och ger extra bra skydd mot vattenstänk. En enskild vägg tar upp mycket lite plats och ger känslan av ett stort och öppet badrum. Låt dig gärna inspireras av andra men kom ihåg att det som passar utmärkt i ett hem inte nödvändigtvis ser lika bra ut i ett annat hem. Om du letar efter duschväggar på nätet kan du i lugn och ro fundera på vad som passar ditt badrum bäst.

Med eller utan gångjärn, vad är bäst?

En duschvägg kan stå fast på en plats eller så kan den vara svängbar. Vilken typ du föredrar beror delvis på hur stort ditt badrum är och var du vill placera din duschvägg. En fördel med svängbara duschväggar är att du kan placera två väggar i ett hörn. Det ger en mycket bra skydd mot vattenstänk och ger duschen en mer avskild och privat känsla. Svängbara dörrar är också perfekt om du har ont om plats så att du kan fälla in din duschvägg då den inte används och skapa en känsla av rymd i badrummet. En fast duschvägg kan se väldigt lyxig ut i ett större badrum om den placeras längs med väggen så att du kan gå in i duschen från båda sidorna.