Kassa
0 varor. Totalt 0 kr
Varukorg
0
Över 400 000 nöjda kunder
fri frakt
ÖPPET KÖP 365 DAGAR

Badkar

Filter

Att installera ett badkar i ditt badrum eller hemmaspa är inte bara praktiskt, det är också oerhört mysigt. Hela familjen kan njuta av långa varma bad i det rymliga karet och varva ner efter långa dagar på skola och arbetsplats.

Vad du bör tänka på när du köper badkar

De flesta av oss vill ha tillgång till ett så stort badkar som möjligt. Man bör dock ha i åtanke att en allt för stor modell kan se malplacerad ut och ta upp alldeles för mycket plats i badrummet. Man måste också tänka på att ett kar fullt med vatten väger en hel del, och ju större kar, ju tyngre blir det. När du har tagit de mått du behöver samt förberett det som behöver förberedas, kan det vara klokt att köpa ett nytt badkar på nätet. Här är utbudet betydligt större och det är lättare att få en bra överblick över de olika produkter som erbjuds. Du slipper dessutom spendera tid i långa köer, istället är det bara att göra en beställning när du hittat en produkt du gillar lite extra.

Installation av ditt nya badkar

När du har beslutat dig för att köpa badkar bör du även ägna installationen en tanke. Om det i ditt badrum redan finns en golvbrunn på lämplig plats kommer installationen vara enkel. Tillsammans med en kamrat är det då bara att bära in badkaret på plats och installera det medföljande vattenlåset. Finns det inget avlopp måste du ta kontakt med en rörläggare. Detta innebär dock att valmöjligheterna när det kommer till badkarsmodell ökar. Om du redan fastnat för en viss modell kan du nämligen informera din rörläggare om detta så placerar denne avloppet i förhållande till ditt nya kar. Det finns ett flertal billiga badkar att välja mellan, du kommer garanterat hitta något du gillar. Ha dock i åtanke att bubbelbadkar och massagebadkar skall installeras av en behörig yrkesmänniska. Detta för att alla försäkringar skall gälla.

Badkar

Hur väljer jag rätt storlek?

När du väljer ut ett nytt badkar bör du först och främst förhålla dig till badrummets storlek. Se till att badkaret får plats åt alla håll och så du kan röra dig fritt i badrummet efter placering. Vill man ha något mer exklusiva badkar hemma eller ett mera ordinärt? Istället för att fokusera allt för mycket på produktens varumärke kan det istället vara bra att tänka på hur många som skall använda badkaret. Finns det flera barn i familjen kan kanske ett kar av större storlek vara passande, på så vis kan barnen bada samtidigt. Vilka funktioner behövs till exempel.

Hur väljer jag rätt badkarsmodell?

När du nu bestämt dig för vilken storlek du önskar på ditt nya badkar är det dags att välja rätt modell. Det finns ett flertal olika prisvärda badkar att välja mellan, såväl fristående rektangulära modeller som ovala sådana. Ett fristående kar är precis som det låter helt fristående. Det kan placeras var som helst i rummet och står stadigt på golvet. Har du ett stort badrum kan ett ovalt kar kanske vara uppfriskande, i ett lite mindre badrum bör du dock satsa på en rektangulär modell. Denna kan stå intill en vägg och tar på så vis minimalt med plats.

Skall man ha dusch eller badkar?

De flesta med små badrum drömmer om stora mysiga badkar, men bestämmer sig ändå oftast för att installera en praktisk dusch. Om du ändå inte helt kan släppa badkarsdrömmen finns det självklart en lösning. Om ditt nya badkar ställs upp emot en vägg, istället för mitt på golvet, kan du nämligen installera en badkarsblandare med såväl kran som duschslang. På så vis kan du njuta av dina avslappnande bad efter den stressiga arbetsdagen men ändå ta en uppiggande snabbdusch när du behöver det. För att undvika vatten på golvet är det bara att spänna upp en diskret stång med tillhörande duschdraperi. På detta sätt har du möjlighet att njuta av det bästa från två världar.

Komposit eller inte?

Idag finns det badkar i både emaljerad plåt och i kompositmaterial. Vilket du väljer är helt upp till dig. De emaljerade karen har funnits på marknaden i många år, har ett traditionellt utseende och är väldigt hållbara. De nyare badkaren är tillverkade av kompositmaterial och finns i ett flertal olika modeller. Kompositmaterial väger mindre och är lättare att forma jämfört med plåten, viket är anledningen till varför kompositkar många gånger har en något annorlunda design. Kompositbadkar känns också mjukare att ta på och är inte lika kalla som traditionella plåtkar. Båda varianterna är lätta att rengöra och uppfyller alla de krav du kan tänkas ha.