Kassa
0 varor: 0 kr
Varukorg
0
Över 400 000 nöjda kunder
fri frakt
ÖPPET KÖP 365 DAGAR

Badrum

Filter

Ditt badrum skall inte bara vara ett funktionellt rum utan även ett estetiskt tilltalande sådant. Med de rätta möblerna, färgerna och textilierna kan badrummet lätt förvandlas till en riktig liten oas. Som vanligt är det bara din fantasi som sätter gränserna.

Gör ditt badrum personligt

Innan du skall börja inreda badrummet kan det vara klokt att leta efter lite badrumsinspiration. Tänk på att ditt badrums storlek kan vara avgörande för såväl färgval som inredning. Kanske drömmer du om både en dusch och ett badkar, men om ditt badrum är för litet måste du komma fram till en acceptabel kompromiss. Kanske kan ett rymligt badkar med badkarsblandare och duschslang vara ett lämpligt alternativ. Du bör också bestämma dig för om du vill ha ett nedsänkt handfat eller ett ovanpåliggande. De nedsänkta handfaten smälter in i inredningen och tar minimalt med plats, medan de ovanpåliggande kompletterar rummets övriga stil och blir ett snyggt blickfång. Oavsett vad du bestämmer dig för finns det ett flertal modeller att välja mellan, du kommer garanterat hitta någon som tilltalar dig lite extra.

Låt en kunnig yrkesmänniska ta hand om ditt badrum

Du beställer enklast ditt nya badrum online. När du har bestämt dig går det snabbt och smidigt att lägga en beställning och du slipper undan långa köer. När du köper tillbehör till ditt badrum på nätet blir det dessutom lättare att jämföra olika produkter med varandra. På så vis kan du vara säker på att få det bästa för dina pengar. Tänk på att du vid en badrumsrenovering kan komma att behöva hjälp av certifierade yrkesmänniskor. Detta gäller framförallt om du skall sätta in nya avlopp samt om du skall kakla om rummet. För att alla försäkringar skall gälla vid en eventuell vattenläcka är det oerhört viktigt att arbetet har gått rätt till från början. När alla rör sedan är på plats och toaletten är fastskruvad kan du i de flesta fall utföra resten av arbetet på egen hand.

Badrum

Hur stort är rummet?

Något som är oerhört viktigt att ha i åtanke när du skall renovera ditt badrum är rummets storlek. Det finns inte alltid plats till såväl som dusch och då måste man kompromissa. Om rummet är väldigt litet finns risken också att det känns ännu mindre om man ändå väljer att installera ett kar. Känns rummet trångt kommer trivselfaktorn sjunka markant, något man absolut inte vill uppleva i ett nyrenoverat rum. Istället måste man tänka smart, rätt sorts inredning till badrum kan nämligen få rummets att kännas större än vad det är. Till exempel kan du satsa på högskåp. Dessa ger nämligen stora förvaringsmöjligheter samtidigt som de tar upp väldigt liten golvyta.

Ljusa eller mörka färger?

Vilka färger du väljer till ditt nya badrum beror till stor del på dina personliga preferenser. Generellt sett kan man väl säga att ljusa färger kommer få rummet att se större ut medan mörka färger kan göra det motsatta. Om rummet är av en större storlek eller om du har gott om ljusinsläpp spelar ditt färgval mindre roll. Om rummet är litet och saknar fönster bör du dock satsa på vita och ljusa möbler, samt ett ljusare kakel. Om du ändå vill få in en färgklick i rummet kan du experimentera med badrumsmattor och handdukar. Att hitta idéer för färgval till prisvärda badrum kommer inte vara speciellt svårt.

Föredrar du att duscha framför att bada?

Idag finns det ett stort antal duschlösningar för både det lilla badrummet och det stora. Dels finns det med skjutdörrslösning, en variant som kan vara lämplig för såväl stora badrum som lite mer avlånga sådana. Det finns även väggar anpassade för mindre badrum samt för hörnor. Ett flertal av dessa modeller går att fälla in mot rummets väg och tar på så vis minimalt med plats när de inte används. Duschväggarna skyddar rummet från vattenstänk och liknande och minskar såväl uppkomsten av envisa kalkfläckar på golvet som behovet av städning. Till skillnad från traditionella duschdraperier är dörrarna eleganta i sin design och smälter smakfullt in med rummets övriga inredning.

Vilken typ av möbler behöver du?

Återigen spelar rummets storlek stor roll. Har du ett större badrum är valmöjligheterna givetvis fler och du kan låta dina preferenser styra. Är ni flera i familjen kan kanske ett större handfat, eller till och med två, vara att rekommendera. Du kommer också behöva plats till handdukar, toalettartiklar och mycket annat. När du skall investera i till det lilla badrummet måste du tänka annorlunda. Vad är absolut nödvändigt att förvara i rummet och vad kan du förvara någon annanstans? Är det möjligt att nyttja väggarna på något vis, kanske hänga upp en hylla ovanför toalettstolen? Oavsett vad du väljer kan du vara säker på att din nya badrumsinredning är byggd för att klara av rummets fuktiga miljö och kommer hålla sig snygg under lång tid framåt.