Över 400 000 nöjda kunder
Snabba leveranser
Öppet köp 365 dagar

Bäddmadrassguide

Välja bäddmadrass

Välja bäddmadrass

Med en bra bäddmadrass ger du dig själv optimala förutsättningar för en riktigt god nattsömn. Bäddmadrassen är den del av sängen som din kropp har direktkontakt med och därför är det av största vikt att den håller god kvalitet och har de rätta egenskaperna. En bäddmadrass behöver ha god ventilationsförmåga för att kunna leda bort den fukt och värme som kroppen avger under sömnen. En annan viktig uppgift hos bäddmadrassen är att fungera tryckavlastande och så att du ligger skonsamt och bekvämt, utan onödigt tryck, natten igenom. Alla våra bäddmadrasser är tillverkade med lång hantverkserfarenhet och noggranna materialval, så att du tryggt kan välja vilken madrass som passar just dig.

Vissa personer föredrar att sova på ett lite stadigare underlag, andra älskar känslan av en madrass som formar sig efter kroppen. Bäddmadrassens komfort och egenskaper bestäms framför allt av vilket material madrassens kärna består av. Runt kärnan ligger sedan ett eller två mjukare stoppningslager för att ge en behaglig ytkomfort. Polyestervadd är en vanlig och populär typ av komfortskikt. Även exklusivare naturmaterial som bomull, ullvadd och tagel används, vilka ger madrassen extra god ventilation och värmereglerande egenskaper.

Skum

Våra bäddmadrasser i skum har en kärna av följsamt polyesterskum som gör att du ligger bekvämt och avslappnat. Skummet, som kvalitetstestats noga och tagits fram utifrån högt ställda krav, låter kroppen vila på en lagom mjuk och behaglig liggyta. Bäddmadrasser i skum passar dig som vill ha en bra och prisvärd bäddmadrass med goda komfortegenskaper.

Polyeter

Bäddmadrasser i polyeter har en god ventilationsförmåga som ger ett behagligt och skönt sovklimat. Polyeterskummet låter luften cirkulera och gör att madrassen håller en behaglig temperatur natten igenom. Den fina cellstrukturen i polyeterskummet ger en bekväm liggkomfort och fungerar tryckavlastande samtidigt som de kroppsdelar som behöver får stöd.

Latex

Latex är ett naturmaterial som framställs från gummiträdet (Hevea Brasiliensis). Bäddmadrasser i latex anpassar sig mycket bra och precist efter kroppens former samt har höga luft- och fukttransporterande egenskaper. Latex har högt luftgenomsläpp vilket gör att personer som blir varma eller svettas mycket under natten kommer att uppskatta latexmadrassens förmåga att ge ett jämnt tempererat mikroklimat. Våra latexmadrasser har ett mjukt komfortlager av skum som bidrar till mjuk liggyta samtidigt som madrassen blir formstabil.

Memoryskum

Bäddmadrasser i memoryskum tar följsamhet och tryckfördelning till en hög nivå tack vare ett trögelastiskt skummaterial som reagerar på kroppsvärmen och formar sig efter din kropp med största precision. Detta skapar en perfekt anpassad sovkomfort formad just efter din sovställning, vilket gör att du kan nå fullständig avslappning ut i varenda liten muskel.

Registrera dig för nyhetsbrev
Unika rabattkoder
Senaste trenderna
Inspirerande reportage
Vänligen fyll i e-postadress
Genom att fylla i min mailadress bekräftar jag att jag vill ha furniturebox nyhetsbrev och godkänner att furniturebox behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt furniturebox integritetspolicy.

Genom att fortsätta använda websidan utan att ändra browserinställningar godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här.
När websidan med tjänster används behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.